Goran Mehkek/CROPIX
IMA LI KRAJA?

Cibona u Rusiji upisala 22. uzastopni europski poraz, Vukovi ostali smrznuti na -33

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 05. prosinac 2012. 19:01

Ima jedna dobra vijest. Cibona nije upisala, iako je to realno mogla, najteži poraz u svojoj povijesti. Onih minus 45 koje je inkasirala protiv Siene u Zagrebu prije tri sezone još uvijek će stajati kao najveći minus. No, moglo je biti gore u St. Petrburgu, jer je Spartak pri kraju treće četvrtine imao 73:37, plus 36. Onda se Jure Zdovc, Spartakov trener smilovao, povukao zvijezde s parketa, otvorio minutažu klincima i Vukovi su završili smrznuti na minus 33 u Rusiji, 93:60.

Ispalo je tako i zbog energije Hrvoja Kovačevića koji je pokušao izvući što se izvući može. A Cibona je odigrala opasno loše. Teško je reći što je sve bilo krivo. Od samog puta na koji je Cibona krenula s deset igrača, bez playmakera i bez pomoćnog trenera, recimo. Doduše, Danijel Lutz je pomoćni trener, ali on vodi momčad. A nije imao pomoćnika. Nadalje, ušli su u utakmicu s namjerom “odraditi je”, a kad je tako, onda su svi problemi logični. Bez obrane, bez napada, bez energije, bez vizije, bez ičega.

Cibona je tako inaksirala deveti uzastopni poraz ove sezone, a to znači da svojoj povijesti nikada, baš nikada klub nije bio u težoj rezultatskoj krizi. Samo je dva puta do sada bio na nizu od pet poraza, jedan je inkasirao Ivan Sunara, jedan Zdravko Radulović na klupi Vukova. Cibona je, nadalje, u St. Peterburgu upisala 22. poraz za redom u skupinama europskih kupova, a taj će niz pokušati prekinuti idući tjedan kad pod Toranj stiže Ulm. Iako, teško će to ići.

Teško će se zaustaviti i serija poraza, jer Vukovima već u nedjelju stiže Cedevita, nakon nje i Ulm, a onda Eurokup prestaje, ali se ide na dva uzastopna regionalna gostovanja, u Laktaše i Skoplje. I dok se čeka debi Darija Šarića, pod Tornjem još uvijek razmišljaju o imenu trenera. I ništa nije blizu. A treba im i playmaker, jer ovako ne ide.

I za ovaj cirkus svi su pod Tornjem krivi. Od prvog kata naniže, sve do parketa. Nedužnih nema. Ima samo sramote.

Linker
24. rujan 2024 18:16