Luka Gerlanc / CROPIX
CSKA PROTIV CEDEVITE

Cedeviti se vraća oporavljeni Roko Ukić: 'Moramo napasti Miloša Teodosića'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 30. listopad 2014. 09:23

Zagrebački ljubitelji sporta pogriješit će ako u petak navečer (19.30, ulaznice od 20 do 40 kuna) ne navrate do Draženova doma i uživo pogledaju najbolju klupsku košarkašku momčad koja ove godine dolazi u Hrvatsku.

Cedevita u 3. kolu Eurolige dočekuje CSKA čijom igrom dirigira izvrsni Miloš Teodosić. Nesuđeni MVP Svjetskog prvenstva u Moskvi je nastavio briljirati na način kojim je Srbiju doveo do finalne utakmice protiv SAD-a.

Jedan od najboljih košarkaša koji u ovom trenutku igra izvan NBA-a nikada nije igrao ovako dobro. Ponovno je neukrotiv za suparničke obrane, više ne odvodi svoju momčad u propast u najvažnijim utakmicama.

Oporavljeni Roko

Na suprotnoj strani stajat će mu Roko Ukić koji se nakon trotjedne stanke vraća u momčad hrvatskog prvaka. Ukić je prošle sezone odigrao pet utakmica četvrtfinala Eurolige protiv CSKA, ali rijetko su se međusobno čuvali.

- Teodosić je igrač koji ovisi o sebi i svom ritmu. Dovoljno mu je samo malo prostora i vremena za kreirati si šut, a ‘pick and roll’ igra i za suigrača i za sebe. Teodosić nije vrhunski atlet kojeg se ne može čuvati, ali najbolji način za zaustaviti ga je momčadska obrana - rekao je Ukić i dodao.

Najslabija karika

- Teodosića treba napasti jer je njihova najslabija obrambena karika. Iako, CSKA je iskusna momčad koja zna sakriti obrambene probleme jednog igrača. U priču o Teodosiću uključio se i Jasmin Repeša.

- SP mu je dao samopouzdanje kakvo nikada nije imao. Trice šutira blizu 50 posto (38%, nap. p.), ima osam asistencija po utakmici. U obrani često preuzimaju igrače kako ga se ne bi moglo napasti, i ostavljaju ga na perimetru

Linker
22. rujan 2024 01:11