Robert Belošević/CROPIX
EL CORREO

Caja Laboral želi Spahiju, ali...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. studeni 2012. 14:37

Španjolski prvoligaš Caja Laboral otpustio je nakon nedjeljnog poraza od Obradoira trenera Duška Ivanovića, a među kandidatima za njegova nasljednika je i hrvatski stručnjak Neven Spahija. Šibenčanin je trenutno slobodan na tržištu nakon što je posljednje dvije sezone vodio turski Fenerbahҫe. U Caji Laboral je radio u sezoni 2007/08 i osvojio španjolsko prvenstvo i Superkup.

Baskijski mediji spominju da je najveća želja predsjednika kluba Joseana Querejete srpski košarkaški stručnjak Svetislav Pešić, no on je trenutno izbornik Njemačke, a poznato je da u španjolskoj ligi ne smiju raditi treneri koji istodobno vode i nacionalne momčadi. Pešić bi, stoga, morao dati otkaz u Njemačkoj što je malo vjerojatno.

Dnevnik El Correo piše da je Spahija moguće rješenje i da je Querejeta već stupio u kontakt s njim, ali još uvijek dvoji jer smatra da bivši hrvatski izbornik u svome prvom mandatu u Vitoriji nije uspio održavati disciplinu u svlačionici. Ističu se primjeri Amerikanaca Willa McDonalda i Jamesa Singletona koji su, navodno, bili vrlo problematični.

U svakom slučaju, Querejeta želi čim prije angažirati novog trenera, tako da ćemo vjerojatno vrlo brzo saznati vraća li se Spahija u Vitoriju.

Linker
23. rujan 2024 23:33