PREDSTAVLJEN U JERSEYU

Bojan Bogdanović poručio Netsima: 'Ja nisam Dražen, ali pokušat ću mu se približiti’

Netsi se nadaju da će uspjeti dovesti Bogdanovića već sljedeće godine kad će se klub preseliti iz New Jerseyja u Brooklyn
Piše: Gordan GrabovecObjavljeno: 29. lipanj 2011. 14:43

ZAGERB - Ja sam Bojan Bogdanović iz Hrvatske. Vrlo sam uzbuđen i ponosan što sam postao dio Netsa. Jedan od mojih idola i najboljih europskih igrača, Dražen Petrović, igrao je ovdje, tako da sam vrlo uzbuđen što sam i ja tu”, rekao je hrvatski košarkaški reprezentativac i novi član Fenerbahçe Ülkera predstavljajući se novinarima u New Jerseyju.

Tri mladića

MarShon Brooks i Jordan Williams, mladići koje su Netsi, uz Bojana Bogdanovića, izabrali na ovogodišenjem NBA draftu, trebali bi momčadi iz New Jerse- yja pomoći već sljedeće sezone, što će ju Bojan provesti u Turskoj.

- Znali smo za Bojanov trogodišnji ugovor s turskim Fenerbahçeom. Znamo da ima izlaznu klauzulu nakon dvije godine, ali nadamo se da bismo ga mogli dovesti već nakon godinu dana. Njegova je glavna briga da napreduje, a mi ćemo se pobrinuti za ostalo - rekao je glavni menadžer Netsa Billy King.

U unaprijed dogovorenoj zamjeni, Bogdanović je u Netse došao preko Miamija i Minnesote. New Jersey je u njemu prepoznao kvalitetu za najbolju ligu svijeta, a sasvim sigurno je veliku važnost u ostvarenju ovog posla imao i utjecaj Danka Cvjetićanina, europskog skauta New Jersey Netsa, čijim procjenama Billy King, koji je s Dankom surađivao i u Philadelphiji, čvrsto vjeruje. Kad je nekadašnji hrvatski reprezentativac u svojim zapažanjima zapisao da u Bojanu vidi “spoj Predraga Stojakovića i Carlosa Delfina”, za Kinga više nije bilo nikakve dileme.

Nogometna prošlost

- Spremni smo čekati ga koliko god bude potrebno.

Amerikancima je najviše zapeo za oko igrajući protiv reprezentacije SAD-a na Svjetskom prvenstvu u Turskoj prošle godine, kada je ubacio 17 poena, većinu protiv Andrea Iguodale.

- Nije bilo lako protiv njega, vrlo je snažan. Ta mi je utakmica puno pomogla, jer sam vidio da mogu igrati i protiv najboljih igrača svijeta, poput Kevina Duranta.

Amerikance je zanimala Bogdanovićeva nogometna prošlost.

- Igrao sam na poziciji napadača. Kao i u košarci - nasmijao je Bogdanović okupljeno društvo.

New Jersey ne pamti boljeg napadača od legendarnog broja 3. Dražen Petrović je ostavio dubok trag, a Bojan je obećao da će ga pokušati slijediti.

- On je bio najbolji. Nisam kao Dražen, ali pokušat ću mu se približiti.

Linker
29. rujan 2024 09:33