GASOL BRILJIRAO

Bogdanović se vratio u prvu petorku Netsa i zabio 14 poena u porazu od Detroita

Nakon podužeg izbivanja iz prve petorke momčadi iz Brooklyna, Bojan Bogdanović započeo je utakmicu i igrao 26 minuta protiv Detroita. Toliko minuta Bojan nije dobio od početka prosinca
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 11. siječanj 2015. 09:46

U subotu navečer igralo se devet utakmica na NBA parketima, a od rezultata izdvajamo poraz Netsa od Pistonsa uz zapaženu rolu Bojana Bogdanovića, tijesni poraz Indiane u Philadelphiji te 15. izgubljenu utakmicu u nizu očajnih Knicksa. Partija večeri pripada Pauu Gasolu koji je odigrao utakmicu kakvu Chicago nije vidio od dana Michaela Jordana.

Ogled Netsa i Pistonsa obilježio je umor - ekipa iz Brooklyna igrala je četvrti put u pet dana, a momci iz Detroita pet put u sedam dana. Trener Pistonsa Stan Van Gundy zato nije štedio upravu lige: 'Zbog ovakvih situacija ljudi sve više govore o nužnosti promjene rasporeda i broja utakmica u ligi." Na kraju su slavili nešto manje umorni Pistonsi. Za pobjednike je Jennings zabio 20 poena uz 11 asista, a robusni Monroe je pridodao 16 poena i 17 skokova. Kod poraženih Netsa Johnson je zabio 17, dok je Mason Plumlee dodao 14 poena.

Nakon podužeg izbivanja iz prve petorke momčadi iz Brooklyna, Bojan Bogdanović započeo je utakmicu i igrao 26 minuta. Toliko minuta Bojan nije dobio još od utakmice protiv Spursa početkom prosinca te je ukazano povjerenje treneru Hollinsu vratio sa 14 poena (šut 5/11, slobodna bacanja 4/4) dvije asistencije i jednim skokom. E sad, da li je Bojan priliku dobio samo zbog umora drugih igrača ili se zaista nametnuo treneru, pokazati će sljedeće utakmice - mi navijamo za ovo drugo.

Michael Carter-Williams donio je pobjedu 76sersima u zadnjim sekundama utakmice protiv Pacersa. Mladi playmaker položio je loptu između tri gostujuća igrača, dok je na drugoj strani West promašio "fade-away" šut za pobjedu. West, koji je bio najraspoloženiji igrač Indiane te večeri sa 28 poena, pohvalio je Williamsa: "Stvarno je zabio vraški dobar koš."

Williams je utakmicu zavšio sa 15 poena i 9 asista, dok je Wroten pridodao 20 poena i 9 skokova. Uz spomenute, susret je obilježio i rookie s dinamitom u nogama, KJ McDaniels koji je u dva navrata moćnim zakucavanjima dignuo dvoranu na noge. Damjan Rudež je u dresu Pacersa dobio skoro 9 minuta na terenu, ali ih nije bog zna kako iskoristio - ubilježio je dva skoka i promašio jedan šut.

New York Knicksi svakom utakmicom tonu sve dublje i dublje. Najgora momčad lige trenutno je na omjeru pobjeda i poraza 5-35 i ne bismo se okladili da neće srušiti rekord 76sersa koji su prije četrdeset godina sezonu završili s omjerom 9-73. U svojem MSG-u izgubli su 15. utakmicu u nizu (rekord kluba), ovaj put od Charlotte Hornetsa, rezultatom 110-82. Presudio im je kraj druge četvrtine u kojoj su im gostujući igrači zametali koš sa 27 poena, a oni uzvratili sa cijela dva poena.

Sportski direktor Knicksa, proslavljeni trener Bullsa i Lakersa te nekadašnji igrač kluba s Manhattana, Phil Jackson, preuzeo je odgovornost za loše stanje u momčadi, ali je u svemu našao i svijetlu crtu: "Nadamo se da smo na pravom putu, iako ovo nismo očekivali." Navijači Knicksa mogu samo moliti Boga da zna o čemu priča, budući da se Jackson brzopotezno riješava igrača kako bi oslobodio čim više mjesta na "salary capu" za sljedeću sezonu.

S viškom novaca i manevarskog prostora oko Carmela Anthonyja mora složiti bolju ekipu, budući da je prvi strijelac kluba ljetos potpisao šestogodišnji ugovor s namjerom ulaska u playoff, ako ne i borbe za naslov. Kako sada stvari stoje mogao bi ih dopasti i prvi pick na draftu, što znači da bi nakon Ewinga u Garden ponovno došao centar najviše klase. Naime, 19-godišnji Jahill Okafor oduševljava igrama na sveučilištu Duke te je gotovo sigurno da će se na kraju sezone zaputiti u NBA ligu.

Da tekst ne zaključimo mračnim temama, spomenut ćemo i utakmicu karijere Paua Gasola koji je u pobjedi Chicaga nad Milwaukeejom zabio 46 poena te dodao 18 skokova. Kako bismo briljantnu statistiku stavili u prikladni kontekst podsjećamo da je posljednji igrač s takvim brojkama u dresu Bullsa bio Michael Jordan. Kontra zdravoj logici, Španjolac u poznim igračkim godinama proživljava renesansu karijere i ovakvim partijama će se sigurno pridružiti mlađem bratu Marcu u diskusiji o potencijalnom MVP-u sezone.

Rezultati košarkaške NBA lige:

New York Knicks - Charlotte Hornets 82:110

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 120:100

Detroit Pistons - Brooklyn Nets 98:93 (Bojan Bogdanović je za 26 i pol minuta upisao 14 koševa, 1 skok i 2 asistencije za Brooklyn)

Toronto Raptors - Boston Celtics 109:96

Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 95:87

Houston Rockets - Utah Jazz 97:82

Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs 93:108

Portland Trail Blazers - Orlando Magic 103:92

Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 93:92 (Damjan Rudež je za 9 minuta ostvario 2 skoka za Indianu)

Linker
22. rujan 2024 06:30