DAX IMAGES Nurphoto Via Afp
POLUFINALE DOIGRAVANJA

Tomić slavio nad Hezonjom i Real Madridom: Amerikanac uspio ono što je pošlo za rukom samo Draženu Petroviću

Ante Tomić ubacio je 18 koševa za pobjedničku momčad, Hezonja ostao na šest
Piše: HINAObjavljeno: 07. lipanj 2023. 00:05

Katalonski Joventut pobijedio je u gostima europskog prvaka Real Madrid s 93-83 u prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja za španjolskoga košarkaškog prvaka, pri čemu je hrvatski centar Ante Tomić ubacio 18 koševa za pobjedničku momčad dok je Mario Hezonja zabio 6 koševa za gubitnike.

Joventut, koji je ove sezone bio i u polufinalu Eurokupa, do pobjede je u utorak navečer predvodio američki igrač Kyle Guy s 30 koševa.

On je nakon Dražena Petrovića drugi igrač koji je uspio ubaciti 8 ili više trica u dvije utakmice istog doigravanja, jer je to ostvario i u četvrtfinalnom susretu protiv Baskonije. To je pošlo za rukom još samo hrvatskom košarkašu Petroviću, bivšem igraču Real Madrida, 1989. godine. U srijedu se obilježava 30 godišnjica njegove pogibije u prometnoj nesreći.

U redovima Real Madrida, koji je prošli mjesec osvojio Euroligu, po 18 koševa su zabili Edy Tavares i Džanan Musa.

Bivši hrvatski reprezentativac Tomić počeo je susret u prvoj petorki Joventuta i proveo na parketu 27 minuta, a sadašnji reprezentativac Hezonja je ušao s klupe za Real Madrid i proveo na terenu 24 minute.

Iduću utakmicu ove dvije ekipe ponovo će igrati u Madridu u četvrtak. U finale će se plasirati onaj tko stigne do tri pobjede.

U drugom polufinalu susreću se Barcelona i Unicaja iz Malage.

Linker
25. travanj 2024 18:20