Alex Mumbru

 SEBASTIAN GOLLNOW
POSLJEDICA ‘NEUSPJEHA‘

Promjena na klupi svjetskih prvaka: Nijemci imaju novog izbornika

‘Puno me vremena čeka do prvog treninga s reprezentativcima, ali dosta toga se mora napraviti u međuvremenu‘
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 15. kolovoz 2024. 16:51

Nakon “neuspjeha” na Olimpijskim igrama, gdje su svjetski prvaci Nijemci porazima od Francuske u polufinalu i Srbije u borbi za broncu završili kao četvrti, Gordon Herbert (65) zaključio je svoj trogodišnji mandat na klupi reprezentacije, dok je odmah poznat i njegov nasljednik. Njemačku je preuzeo Alex Mumbru (45), negdašnji olimpijski viceprvak, svjetski i europski prvak sa Španjolskom kao igrač koji je četiri godine vodio Bilbao i posljednje dvije sezone Valenciju.

Herbertov odlazak je pak očekivan s obzirom da je dan prije početka olimpijskog turnira košarkaša objavljeno da će kanadski stručnjak od ove jeseni voditi minhenski Bayern koji igra Euroligu, što je nemoguće uskladiti s reprezentativnim obavezama. Mumbru je pak napravio transfer u suprotnom smjeru, iz Eurolige dolazi na klupu reprezentacije.

- Puno me vremena čeka do prvog treninga s reprezentativcima, ali dosta toga se mora napraviti u međuvremenu - rekao je Mumbru na početku novog olimpijskog ciklusa koji će se zaključiti u Los Angelesu za četiri godine.

Hoće li Španjolac tamo povesti Njemačku, o tom - potom...

Linker
15. kolovoz 2024 16:57