ALEXANDER TRIENITZ/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
REAKCIJE NAKON TRIJUMFA

Nijemci slave povijesnu pobjedu, izbornik iznenadio usred intervjua: ‘Srbija? Nisam to znao...‘

Momčad predvođena kapetanom Dennisom Schröderom borit će se za prvo zlatno odličje na SP-u
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 08. rujan 2023. 19:03

Izbornik Njemačke reprezentacije Gordon Herbert (64) trenutno proživljava vjerojatno najljepše trenutke karijere. Njegova momčad ispisuje povijest na Svjetskom košarkaškom prvenstvu, a nakon što su porazili SAD u polufinalu (113:111) imat će se priliku boriti za zlato. Prvi svjetski finale za Njemačku...

- Ovo je posebna skupina igračina. Način na koji smo igrali i držali se zajedno bilo je nevjerojatno. Imamo igrače koji su spremni napraviti veliki rezultat - bila je prva reakcija Herberta nakon utakmice.

- Još jedan korak do kraja. Uživat ćemo u ovom uspjehu večeras, a onda se moramo spremiti za nedjelju. Kao što smo i ranije razgovarali u svlačionici, ovo je sjajan rezultat, ali nije ono što želimo. Ova skupina cilja na zlato! - objasnio je, a onda se tijekom intervjua nakon utakmice dogodio zanimljiv detalj. Kad su Herberta pitali o pobjedi Srbije nad Kanadom u drugoj polufinalnoj utakmici koja se igrala u ranijem terminu, izbornik Njemačke priznao je kako je tek tada prvi put čuo za rezultat.

- Jesu li pobijedili Kanadu? Da, dobro. Nisam znao. Bio sam fokusiran na ovu utakmicu tako da nisam ni gledao kako je Srbija odigrala - zaključio je.

- Ovo je najbolja momčad za koju sam igrao, neovisno o tome govorimo li o NBA-u ili reprezentaciji. Sretni smo jedni zbog drugih. Ako djelujemo kako treba, nije važno protiv koga igramo. Vjerujemo jedni u druge. Imamo još jednu utakmicu, moramo biti koncentrirani protiv jake Srbije. To će biti borba. Slijedi nam oporavak kako bismo bili spremni za nedjelju - rekao je kapetan Dennis Schröder koji je bio žestoko kritiziran nakon loše izvedbe protiv Latvije u četvrtfinalu u kojoj ubacio devet poena, ali uz šut (4/26). Sada je ipak ‘‘došao‘‘ na utakmicu i zabio 17 poena uz devet asistencija.

Linker
06. listopad 2024 05:24