NIKOLA KRSTIC/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
ODLAZAK VELIKANA

Legenda objavila kraj karijere: Umirovio se slavni Španjolac, jedan od najvećih koje su imali

Vrlo mlad je debitirao za reprezentaciju Španjolske u kojoj je proveo puna dva desetljeća
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 16. kolovoz 2024. 19:30

Jedan od najvećih španjolskih košarkaša svih vremena, ali istovremeno i jedan od najomraženijih među navijačima drugih klubova i reprezentacija, također i protivnika na parketu, Rudy Fernandez (39) više neće trpati trice, zakucavati iz kontranapada i nakon “cutova”, “daviti” protivničke bekove, ni iritirati sve oko sebe...

“Zaključuje se nevjerojatno putovanje za koje nisam mogao ni pomisliti da će trajati ovako dugo, da ću tek s 39 godina zaključiti karijeru profesionalnog košarkaša. U mirovinu odlazim s osjećajem da sam bio potpuno posvećen svakoj momčadi ili klubu u kojem sam igrao. Nikad nisam ni sanjao odletjeti tako daleko ili tako visoko, natjecati se sa svakim ispred sebe. Nedostajat će mi vrijeme na terenu, ali vrijeme je za novi put i moju obitelj. Naravno, nastavit ću uživati u ovom prekrasnom sportu. Hvala vam što ste letjeli uz mene”, poručio je Rudy Fernandez.

image
OSCAR BARROSO Dppi Via Afp

Rođen u Palma de Mallorci, Rudy je prve ozbiljne košarkaške korake napravio u Badaloni, gdje je sa 17 godina debitirao u seniorskoj momčadi Joventuta iz kojeg je 2008. otišao u NBA ligu, da bi se nakon tri sezone u Portlandu i jedne u Denveru vratio kući, sada u Real Madrid s kojim je od 2012. triput bio prvak Europe, osvojio još sedam naslova u Španjolskoj, sedam kupova kralja, devet superkupova i jedan Interkontinentalni kup.

Vrlo mlad je debitirao i za reprezentaciju Španjolske u kojoj je proveo puna dva desetljeća, nastupio na šest olimpijskih igara od Atene 2004. do Pariza ove godine, dok je na njima osvojio dva srebra (Peking i London) i broncu (Rio). Rudy Fernandez je pritom i dvostruki svjetski te četverostruki europski prvak, uz još po jedno srebro i broncu s EuroBasketa.

Ukratko, nakon 22 profesionalne sezone u mirovinu je otišao veliki, veliki košarkaš...

Linker
16. kolovoz 2024 19:57