Giannis Antetokounmpo (lijevo)

 XU CHANG Xinhua Via Afp
POVRATAK VELIKE ZVIJEZDE

Giannis Antetokounmpo nakon dva i pol mjeseca odigrao 14 minuta, Grčka slavila s 27 poena razlike

Zanimljivo je da ga je Vassilis Spanoulis stavio u startnu petorku na poziciji krilnog centra
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 28. lipanj 2024. 16:52

Giannis Antetokounmpo je nakon dva i pol mjeseca zaigrao prvu utakmicu nakon što se oporavio od rupture mišića zbog koje je propustio završnicu NBA sezone, ali i početak priprema grčke reprezentacije za skorašnje kvalifikacije za Pariz.

Domaćin kvalifikacijskog turnira u Pireju se sučelio u pokusu Bahamima (igrali su bez DeAndrea Aytona i Erica Gordona, naravno i Klaya Thompsona koji je trenirao s ovom reprezentacijom, ali neće moći igrati u kvalifikacijama u Valenciji). I Grčka je bila dominantna, slavila je sa 102:75.

Giannis Antetokounmpo je u toj pobjedi na terenu boravio 14 minuta, a za to je vrijeme ubacio 14 poena, uz pet skokova, asist i osvojenu loptu. Zanimljivo je da ga je Vassilis Spanoulis stavio u startnu petorku na poziciji krilnog centra, uz Georgea Papagiannisa koji je igrao peticu. Dinos Mitoglou je bio najefikasniji s 18 poena, Nick Calathes je dodao sedam poena i podijelio je 11 asista, dok je Thomas Walkup, naturalizirani bek Olympiacosa zaključio utakmicu sa šest poena, devet asista, četiri skoka i tri ukradene lopte.

Linker
28. lipanj 2024 16:52