NIKOLA KRSTIC/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
POTEKLE I SUZE

VIDEO: Pogledajte emotivan trenutak kada su ruže poletjele beogradskom Arenom, stiglo i objašnjenje velike odluke

‘Veoma sam tužan i želim izraziti sućut obiteljima stradalih, sada je teško čak i razmišljati o košarci‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. svibanj 2023. 21:41

Jako emotivno bilo je u beogradskoj Štark areni uoči početka utakmice play-offa košarkaške Eurolige između Partizana i Real Madrida.

Naravno, razlog tome je strašna tragedija koja je potresla Srbiju, masakr u beogradskoj osnovnoj školi u kojem je učenik ubio osmoro školskih kolega i zaštitara škole.

Košarkaši Partizana nastupili su u potpuno crnoj opremi, a uoči utakmice su nosili crne majice s natpisom Osnovne škole Vladislava Ribnikara, u kojoj se dogodio pokolj nezapamćen na ovim prostorima.

Prije minute šutnje prigodnu je poruku pročitao igrač Partizana Danilo Anđušić, nakon njega i Realov košarkaš Nigel Williams-Goss, bivši igrač beogradskoga kluba. Nakon toga su na parket dvorane pale brojne ruže koje su gledatelji ponijeli sa sobom na utakmicu.

>>>VIDEO POGLEDAJTE OVDJE<<<

Tijekom utakmice na razglas se ne puštaju pjesme, a Partizanovi navijači najavili su da u prvom poluvremenu neće organizirano navijati. Realove su igrače na predstavljanju dočekali zvižducima.

Uoči utakmice mnogim su igračima potekle suze, a prvi čovjek Eurolige Dejan Bodiroga objasnio je zbog čega četvrta utakmica Partizana i Reala nije odgođena.

- Ova nacionalna tragedija donijela je nevjerojatnu tugu srpskom narodu. Nažalost, trenutno je u Srbiji nacionalna žalost iznad svega ostalog. Međutim, Vlada Republike Srbije je donijela odluku da se može igrati. I Partizan je želio igrati, a Euroliga nije mogla donijeti drugačiju odluku, bez konkretnog zahtjeva za odgodom utakmice. Veoma sam tužan i želim izraziti sućut obiteljima stradalih, sada je teško čak i razmišljati o košarci – prenio je Kurir Bodiroginu izjavu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 11:17