Nenad Dugi / CROPIX
U 18.30 PROTIV EFESA

Aco: Poštujem veličinu Ciboninog brenda, ali kod Šarića je presudio novac!

'Godinu dana je u ovoj telenoveli naglašavano kako je važno tko će trenirati Darija, hoće li to biti Repeša, Maljković, netko treći, a na kraju je izabran klub koji nema trenera'
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 29. studeni 2012. 16:34

S trenerom Acom Petrovićem u momčad Cedevite vratio se i - osmijeh. Riječi su to kapetana Marina Baždarića:

- Malo karikiram, ali to nije daleko od istine. Ne pretjerujem kada kažem da nam se s Acom vratio osmijeh na lice. Prije njega je bila prilično loša situacija, uvukla se apatija. Dobra atmosfera nije stanovala u klubu i to se odrazilo na igrače. Danas je sve suprotno.

Baždarić se oporavio od ozljeda i vraća se u sastav iz kojeg, potvrđeno je, ispada Marko Car.

- Rekao sam da imamo više igrača istog profila, a odlučio sam veću minutažu ponuditi Wrightu i Baždariću, od kojih očekujem da budu nositelji igre - objasnio je Petrović.

Cedeviti večeras (18.30, Draženov dom) u 8. kolu Eurolige u goste dolazi Efes. Zagrepčani su u posljednje dvije domaće utakmice pobijedili i protiv turske momčadi traže novu nadu za prolazak u Top 16.

- Dok god je teorija živa pokušat ćemo napraviti sve kako bismo produžili euroligaški život. No, moramo proširiti vidike. Top 16 je fantastičan, ali trebamo razmišljati o prioritetima. U ABA ligi Cedevita je u zaostatku - naglasio je Petrović koji je oduševljen reakcijama igrača u “blitz” razgovorima jedan na jedan.

Faktor iznenađenja

- Igrači i mi iz stožera otišli smo u utorak na zajedničku večeru, svojevrsni ‘team building’, i osjetio sam puno pozitivnih vibracija. Iznenađen brzinom kojom igrači upijaju moje ideje. I Gelabale je sjajno reagirao na treninzima. Napad moramo popraviti, a obrambena igra je dobro postavljena.

Situacija u Cedeviti je takva da se paralelno priča o stanju nakon odlaska Bože Maljkovića i dolaska Ace Petrovića te večerašnjem suparniku.

- U boljoj sam situaciji nego trener Efesa Mahmuti jer znam kako će oni igrati, ali on ne zna kako će igrati Cedevita. Najbolji strijelci su im vanjski igrači Farmar (100), Vujačić (90), Lucas (69), ali su vrlo snažni i na visokim pozicijama s Erdenom, Kuqom, Batistom, Baraćem, Savanovićem i Gönlumom.

Borba protiv svih njih mogla bi biti otežana jer su zbog istegnuća mišića upitni Tomas i Suton.

'Poštujem veličinu Ciboninog brenda, ali je ipak presudio novac'

Aco kaže da nije razočaran Šarićevim odabirom Cibone.

- Godinu dana je u ovoj telenoveli naglašavano kako je važno tko će trenirati Darija, hoće li to biti Repeša, Maljković, netko treći, a na kraju je izabran klub koji nema trenera. Poštujem veličinu Ciboninog brenda, ali zaključujem da je presudio novac, odnosno mogućnost lakšeg i ranijeg odlaska u NBA. I u izjavama čitam da se najviše spominju postoci i datumi odlaska na draft. Želim mu sve najbolje u karijeri, osim u utakmicama protiv Cedevite.

Linker
24. rujan 2024 19:16