Davor Pongračić / CROPIX
VRAĆA SE NA KLUPU?

Aco Petrović kandidira za izbornika: 'Pitajte Radića zašto je Repeša još u igri'

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 19. prosinac 2014. 09:25

Ime Aleksandra Petrovića jedno je od pet koje je predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Danko Radić ponudio kao moguće izbornike za sljedeći ciklus reprezentacije.

Odluka krajem siječnja

Osim Nevena Spahije, Velimira Perasovića, Dražena Anzulovića i dosadašnjeg izbornika Jasmina Repeše, Radić je iz rukava izvukao predsjednika Cibone i bivšeg izbornika, sugerirajući da će i s njime obaviti razgovor prije nego se krajem siječnja obznani ime čovjeka koji će Hrvatsku voditi na “poludomaćem” Eurobasketu.

Petroviću je to, kao i hrvatskoj javnosti, prvi glas da kandidira za klupu nacionalne vrste jer ga iz Saveza još nitko nije kontaktirao.

- Ne, nisu me zvali. Ovog trenutka imam toliko obaveza u organizaciji financijske konstrukcije u Ciboni pa ću do kraja godine biti okupiran samo time. U svakom slučaju, nikakvog poziva ni razgovora nije bilo - rekao nam je Petrović.

Neuspješan turnir

Aco nije stigao razmišljati koliko bi eventualna izbornička funkcija bila spojiva s ovom koju trenutno obnaša u Ciboni, a na pitanje slaže li se s ocjenom Upravnog odbora HKS-a da je nastup na Svjetskom prvenstvu bio neuspješan, kaže:

- Nastup je sigurno bio lošiji od onoga što smo očekivali nakon četvrtog mjesta na EP-u u Sloveniji. I pod tim dojmom smo očito svi. Istina je da smo ispali od Francuza, koji su kasnije završili u zoni medalja, ali na cijelom turniru smo odigrali možda jednu i pol dobru utakmicu. Sve ostalo nije bilo dobro.

Zašto je onda Repeša ponovno kandidat za izbornika, ako se njegov rad smatra neuspješnim?

- To morate pitati Danka Radića, ne mene. Nemam pojma što ga je motiviralo da to kaže - zaključio je Petrović.

Linker
21. rujan 2024 21:44