Marko Ramljak

 ZVONKO PAVIC Cropix
ABA LIGA

Zadrani slave prvu pobjedu, Crnogorci u teško gledljivoj utakmici pregaženi sa 35 poena razlike

Zadrani su potpuno nadigrali indisponirane goste, iako su imali problema s vanjskim šutom u prvom poluvremenu
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 13. listopad 2023. 20:33

Zadar - Mornar 92:57 (14:6, 22:14, 24:15, 32:22)

ZADAR Dvorana Krešmira Ćosića. Gledatelja 2.000. Suci: Petek (Slovenija), Hadžić i Stapić (BiH).

ZADAR: Vujačić, Žganec 6p, 5s, Mazalin 8p, 4s, 4a, Njegovan 3s, Lakić 4p, 3s, 3a, Mekić 9p, 3a, Jambrović 9p, 3s, Drežnjak 21p, 4s, Grbić, Božić 28p, 7s, 4a, 3il, Ramljak 7p, 11s, 3a, 3ol.

MORNAR: Johnson, Starovlah 3p, 4s, Kovačević 2, Mawien 10p, 6s, 3il, Miković 2p, 3il, Waller 11p, 4s, Gavrilović 4p, 3s, 3il, Jovanović 3, Vranješ 12, Peković, Murray 10, Radetić.



Zadar je stigao do svoje prve ovosezonske pobjede u AdmiralBET ABA ligi, međutim, dojam kojeg su ostavili iza sebe, unatoč velikoj koš razlici, nije nešto čime bilo tko od onih koji prate i poznaju košarku može biti zadovoljan. Ali, pišu se bodovi, sve drugo ide u zaborav, dok pozornost privlači činjenica o jako slaboj posjeti, očito su na to utjecala dva iznimno teška poraza Zadra u Podgorici! Nije bilo vjere, međutim, mudri ljudi znaju kazati " biće bolje"!

image
ZVONKO PAVIC Cropix

Nedvojbeno, više nego o bilo čemu, osobito će se pričati, a red je onda i napisati kako je sve skupa bilo teško gledljivo - čak i za najbližu rodbinu i prijatelje igrača Zadra. Ali i za sve u dvorani, vjerujem i one pokraj TV ekrana. O tomu kako je izgledalo tih deset minuta najbolje svjedoči statistika makar se o njoj govori kao o skupu " netočnih podataka"! U rubrici vjerovali ili ne, u pet minuta i koju sekundu više igre, na semaforu je pisalo 4:0! Dobro ste pročitali...

Na zadarskoj strani šut za dva bio je 2-2 dok su promašili svih šest trica, kasnije još tri ! Mornar? Oni su podjednako podijelili šut, četiri promašaja za dva i tri poena! Sjedni jedan... Onda je na klupi gostiju nastalo veliko slavlje, jer je dvije minute i dvadeset dvije sekunde do isteka mizerne, da ne kažemo jadne o otužne dionice, Marko Kovačević upisao prve poene za Mornar. Za njih, pravo " barsko zlato" u tom trenutku.

Novih deset minuta naoko je djelovalo nešto življe, jer je kapetan Marko Ramljak, koji je zaključio prvu četvrtinu, otvorio i drugu, onda mu se priključio i Luka Božić. Imali su i Zadrani svoju feštu jer je upravo prošlosezonski MVP ABA liga ubacio "tricu" iz jedanaestog pokušaja njegove momčadi. Sjedni, minus dva s točkom, rekli bi nešto blaži profesori! Mornar? I dalje su izgledali kao da je njihov vozač autobusa bio dobrodušan, pa je svakomu tko je podigao palac, stao i pronašao mjesto na putu do Zadra!

I onda jedan od najstarijih u momčadi gostiju, ujedno i kapetan, Nemanja Vranješ iza svoga imena stavio dvije "trice" iz devet Mornarovih pokušaja, pa su tako na poluvrijeme otišli u jednom segmentu bolje nego domaćin koji je imao 1-15 šut za tri poena! Stranci koje je angažirao Mornar izgledali su kao da su ih pokupili na plaži kao preostale kupače u Baru i okolici. Usput su zaboravili, u Zadru ponuditi obranu i napad!

Sve što se događalo kroz drugo poluvrijeme također se teško može svrstati pod ozbiljnu košarku, istina, dogodilo se nekoliko bljeskova koji su mogli zadovoljiti. I zavrijediti pljesak, jer se na šutu za tri poena raspucao Dario Drežnjak...

Spomenimo i to, svoj performans imao je i trener Mornara, Mihailo Pavićević koji je šetao, galamio na igrače i mlatarao rukama u prostoru koji je predviđen za igru. Razumljivo, pala je tehnička!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 20:15