LUKA GERLANC
ABA LIGA

Zadrani poraženi u Beogradu, Mega kaznila sve njihove promašaje i slabu igru u završnici

Zadar je s 24 boda šesti, a Mega je s 22 boda deveta. Vodi Partizan s 30 bodova ispred Zvezde (29).
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 23. siječanj 2023. 22:48

MEGA - ZADAR 80:77 (24:20, 16:18, 17:20, 23:19)

MEGA: Branković 4, Rudan 16, Uskoković 9, Cazalon 11, Đurišić 10, Kovačević 3, Cerovina 9, Rorie 8, Grbović 10, Marković, Mušikić, Stefanović.

ZADAR: Davis 5, Jordano 18, Klarica, Sikirić, Žganec 2, Čampara 2, Matulina, Lakić 8, Drežnjak 10, Božić 26, Ramljak 3, Šantelj 3.

BEOGRAD Dvorana Ranko Žeravica. Gledatelja 2000. Suci: Damir Javor (Slovenija), Tomislav Vovk (Hrvatska) i Aleksandar Milojević (Srbija).


Zadrani su još jednom odigrali slabu završnicu, ovoga puta nakon plus 8 nisu znali zadržati koncentraciju. Mega je kaznila svaki njihov promašaj, a bilo ih je hrpa, i uzela pobjedu od koje su neko vrijeme bili dalje nego su mislili.

Zadrani su krenuli tricama, ali su onda domaćini okrenuli ploču, spustili su loptu u reket, takvu igru iskoristio je Rudan i krenuo puniti koš Zadra. Zadrana dugo nije bilo nigdje, pa je sva sreća da je i Mega u svojoj žurbi, ne bi li rezultatski odmaknula, nizala promašene zicere. Nije im ni Zadar ostao dužan, međutim, nije bilo vanjskoga šuta, dok su domaćini skupili pet trica.

Nastavio je Rudan i u drugoj dionici biti glavna briga za goste, pogodio je još jednom za tri, nešto kasnije su ga zapratili Rorie i Kovačević. Međutim, Jordano i Božić su znali uzvratiti. Iako je Mega imala i plus šest, Zadar ih je natjerao na običan prekršaj i dva slobodna bacanja, a u istoj akciji napravili su i nesportsku tako da je Božić s četiri precizna slobodna bacanja priču u prvih dvadeset minuta sveo na svega dva poena minusa.

S tri uspješna šuta za tri poena (Lakić, Božić i Davis) rezultat se okrenuo u korist gostiju (53:50). Međutim, trgnula se i Mega, došla do plus 4, ali su Drežnjak i Lakić poveli Zadar u zadnju četvrtinu s poenom viška. Jordano je zatrpao Megin koš s dvije trice, Božić je imao 4 poena u svom stilu. No, Mega je imala tri trice u nizu (Rorie, Cerovina i Cazalon), a do kraja 4,30 minute i zadarsko vodstvo 72:69.

Uspio je sve okrenuti Uskoković svojom tricom i jednim slobodnim bacanjem, potom je Rudan donio 79:75. Između toga, a nakon onih +8, redom su promašivali Jordano, Drežnjak i dva puta Božić. Domaćini su dobili 27 sekundi, a Rudan je promašio dva slobodna bacanja. Dovoljno vremena ostalo je za preokret Zadra. Božić je opet promašio ovoga puta šut za tri poena. Prekršaj i sada Cazalonov jedan od dva slobodna bacanja riješio je pobjednika!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 09:26