Luka Božić

 LUKA GERLANC Cropix
PORAZ OD BUDUĆNOSTI

Zadar se oprostio od ABA lige, navijači slave šesto mjesto, Luka Božić i Danijel Jusup dobili velika priznanja

Domaća publika s pjesmom na usnama zaključila je dvoboj i sezonu u regionalnom natjecanju
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 19. travanj 2024. 21:11

Zadar – Budućnost VOLI 73: 80 (15:16, 18:23, 14:13, 26:28)

ZADAR – Dvorana „ Krešimir Ćosić”. Gledatelja: 4500.

Suci: Uroš Nikolić i Marko Juras (Srbija) i Dragan Porobić.

ZADAR: Davis(3), Klarica, Vujačić, Žganec (9), Mazalin(10), Lakić(17),Mekić(2), Jambrović, Drežnjak(3), Grbić, Božić(15), Ramljak(14).

BUDUĆNOST: Ilić, Magee(11), Freeman(5), Slavković(5), Makoundou(19), Ferrell(13), Jones(2), Jagodić – Kuridža, Tanasković(4), Wright(6), Popović(3), Kamenjaš(12) .


Zadar nije uspio u svojem naumu, Budućnost je uzela i drugu pobjedu u četvrtzavršnici AdmiralBET ABA lige i otišla do polufinala, međutim, domaća publika s pjesmom na usnama zaključila je dvoboj i sezonu u regionalnom natjecanju... Slavilo se osvojeno šesto mjesto u osnovnom dijelu prvenstva!

Otvaranjem utakmice, nitko se nije mogao pohvaliti učinkom u napadu, jer se uglavnom trčalo, šutiralo i promašivalo, k tomu i gubilo loptu. O svemu zorno kazuje omjer 4:2, uz opasku kako su sva četiri poena stigla iz ruke Karla Žganeca. I kad se činilo kako će se u istom ritmu ići dalje, Arijan Lakić je pogodio za tri poena, međutim, brzo mu je odgovorio istom mjerom Petar Popović.

image

Danijel Jusup

LUKA GERLANC Cropix

Nešto kasnije, opet je Lakić namjestio ruku i upisao još jednu „tricu”. Ali, istim scenarij vidjelo se na drugoj strani u roli se našao Yoan Makoundou, koji je nakon što mu se na vanjskom šutu priključio Kevin Ferrell, ponovno iskazao preciznost. Čudno, sve skupa bilo je dovoljno tek za poen prednosti pred drugu četvrtinu u koju je Budućnost krenula „zakucavanjem” Makoundoua! I opet se s „tricom” oglasio Lakić, ali se iz daljine nazirao zalet suparnika, Allerik Freemen i McKinley bili su odlični na šutu za tri poena. Gosti su otišli na osam poena viška i sva sreća za zadarsku momčad, Juan Davis je uzvratio na isti način, u pravom trenutku jer je prijetilo da utakmica za domaćina skroz isklizne iz ruku. Nije se dogodilo, međutim, Budućnost je krenula spuštati loptu u reket, nakratko ih je „tricom” zaustavio Marko Ramljak, ali su iza toga nastavili po svome. Kako se skroz ne bi odvojili u rezultatu s četiri slobodna bacanja pobrinuo se Žganec, dok je poluvrijeme zaključio Slavković s dva plus jedan i šest viška za svoje.

Za razliku od prve dionice, Zadar je treću zakoračio preciznije, Luka Božić i Lakić pronalazili su put do poena...Budućnost je pak trebala više od četiri minute za prvi ubačaj u izvedbi Ferrella. Lovre Mazalin se dobro snašao u reketu i s dva poena doveo Zadrane u prednost (42:41). I onda je semafor „ prolupao” pa se u preostalih pet minuta moglo iščitati samo vrijeme i rezultat, ali ne i realizacija igrača, kao ni osobne pogreške. Uslijedio je predah i hlađenje igrača... Brže se zagrijala Budućnost, napravili su seriju 9:0....Uzvratio je i Zadar sa 5:0.....Mogla je početi zadnja dionica, ali nije dobro krenulo za domaćina, jer je Makoundou realizirao šut za tri poena, isto je učinio Magee, aOkvir:

Uoči utakmice upriličena je mala svečanost za velike stvari, naime, direktor ABA lige, Dubravko Kmetović, uručio je Luki Božiću dvije nagrade, najprije onu za MVP koja ide igraču za izvrstan učinak u osnovnom dijelu natjecanja, potom i za najboljeg strijelca lige. Nadalje, trofej najboljeg trenera, prema izboru navijača, novinara i trenera uručen je Danijelu Jusupu, prvom čovjeku na zadarskoj klupi. U trenucima slavlja, nazočni u dvorani minutom tišine prisjetili se Denisa Skitarelića, bivšeg igrača i trenera koji je preminuo u 61.godini.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 21:14