Luka Božić

 ZVONKO PAVIC Cropix
ABA LIGA

Zadar izgubio od posljednje momčadi lige, više od poraza brine ozljeda nositelja igre

Zadarske strijelce je predvodio Lakić s 19 koševa, a Žganec je spojio 18 poena i 10 skokova
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 13. siječanj 2024. 19:43

MORNAR - ZADAR 86:78 (25:21, 19:21, 18:14, 24:22)

MORNAR: Weathers 7p, 6s, Starovlah 15p, 7s, Dunn-Martin 19p, 3s, 3a, Lewis 7, Luković 17p, 10s, 6b, Bursać 4s, Miković, Waller 2, Gavrilović 9, Vranješ 6p, 3s, Murray 4p, 4a, Radetić.

ZADAR: Davis 8p, 3s, Vujačić 5, Žganec 18p, 10s, 3a, 3ul, Mazalin 1, Lakić 19p, 4s, 3a, 3ul, Mekić 3, Jambrović 1, Drežnjak 13p, 10s, 3a, Grbić, Božić 10p, 3s, 3a.

BAR SD Topolica. Gledatelja 968. Suci: Javor, Petek (Slovenija) i Vesković (Srbija).


Zadar se u Baru namjerio na Mornar kojem su bodovi bili i te kako važni, u konačnici do njih su i došli, međutim, više od poraza Zadrane zasigurno muči ozljeda Luke Božića. Bilo je razdoblja u kojima se moglo napraviti više sa zadarske strane, ali kad su Barani po drugi put otišli na 11 poena prednosti, više nije bilo energije, kao ni preciznosti. Podsjetimo, uz raniju ozljedu Mazalina koji je izgubio ritam igre, kao i izostanak Ramljaka, na koncu se nije, realno, moglo bolje.

Iznimno nervozan početak zadarske momčadi, za razliku od Mornara koji je brzinski ugrabio 6:0, međutim, Božić i Drežnjak su lakoćom riješili dva napada. K tome, obrana je bila čvršća nego na otvaranju, uz tricu Lakića koji ih je do isteka poluvremena upisao tri. Zahvaljujući njemu, te Žganecu koji je izvrsno odrađivao posao u oba smjera iza čijeg imena su dva uspješna šuta za tri poena, te bez promašaja za dva. U prostoru između takve igre, Dunn-Martin se nakratko nametnuo vanjskim šutom, dok je Luković imao dobru rolu u reketu i domaćin je otišao na jedanaest viška (37:26).

Nakon tog rezultatskog proklizavanja, dvije Lakićeve trice, lagani poeni Žganeca i Božića odveli su Zadrane na poluvrijeme s pristojnim minusom od četiri poena. Ono što nije bilo dobro je ozljeda Mazalina koji je dobio nezgodan udarac u lice, pa je morao na klupu, čime je bitno umanjena napadačka opcija Zadra. Oporavio se Mazalin, napokon se oglasio i Davis s tri poena, ali je brzo uzvratio Vranješ na isti način, tako je da je poništena drugo zadarsko vodstvo. I onda nezgodan doskok Božića, koji je morao na klupu.

Opet je Lakić bio precizan ovoga puta na šutu za dva poena, potom je ponovno Davis tricom načeo obranu Mornara, onda i Vujačić, što je - zbrojeno - četiri trice. Međutim, svejedno se Mornar držao u pozitivnom rezultatu. I dalje se igralo bez Božića... Luković je opet postao ozbiljna prijetnja u reketu pa se u posljednju dionicu ušlo s prednosti Mornara, razlika je bila šest poena. Krenulo se opet "tri za tri", što je više odgovaralo domaćinu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 19:20