PAUN PAUNOVIC Cropix
ABA LIGA

Splićani su na nogama: Nakon najbolje utakmice traži se pobjeda koja bi mogla usmjeriti sezonu

Svjesni su na Gripama važnosti utakmice i kvalitete Slovenaca koji su svladali Megu u gostima
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 01. prosinac 2023. 15:09

Nakon važne pobjede protiv Mornara u Baru, gdje su košarkaši Splita odigrali najbolju utakmicu dosadašnjeg dijela sezone, očekuje ih izazov koji bi u slučaju pobjede Žute mogao gurnuti prema sredini ljestvice ABA lige.

Ovog petka na Gripe stiže Krka koja, kao i Split, na kontu ima dvije pobjede pa je jasno da je ovo utakmica dvaju direktnih konkurenata. Uvjerljiva pobjeda protiv Mornara podigla je Žutima samopouzdanje, a navijače može radovati stabilna izvedba na parketu.

Svjesni su na Gripama važnosti utakmice i kvalitete Slovenaca koji su svladali Megu u gostima, a to može reći puno o kvaliteti koju posjeduje momčad iz Novog Mesta. čiji su glavni motori ove sezone bekovi Jan Špan i Leon Stergar.

- Dobro je da smo se mentalno podigli, to se vidi na raspoloženju igrača. Nadam se da ćemo nastaviti s dobrim igrama, Krka je zahtjevan protivnik koji je svoje dvije pobjede ostvario na gostujućem parketu što nam je dodatno upozorenje. Nadam se da će nam moći pomoći i Perković kojeg smo morali odmoriti. Možemo biti zadovoljni kvalitetom koju posjedujemo, pozivam navijače da nas podrže u što većem broju jer će nam sigurno trebati - rekao je uoči utakmice trener Splita Slaven Rimac.

Može biti prekretnica

Odličnu utakmicu u Baru je odigrao i kapetan Mate Kalajžić

- Eventualnom pobjedom približili bi se sredini tablice i nadi za playoff, nadam se da će nas navijači podržati u utakmici koja može biti prekretnica za cijelu sezonu. Vratila su nam se dva igrača iz prošle sezone s kojima se svi poznajemo, razumijemo se na terenu. Imali smo tjedan dana za pripremu utakmice što je možda prvi put ove sezone, dat ćemo sve od sebe i idemo po pobjedu. Krka ima dobre bekove, kvalitetnu centarsku liniju. Iznenadili su Megu u gostima, to sebi ne smijemo dopustiti. Kada imaju otvorene šuteve puno bolje igraju, morat ćemo svi doprinijeti jer ne možemo očekivati da će dva igrača sama dobiti utakmicu. Ovim putem bi se zahvalio navijačima koji su bili u Baru, nadam se da će i ovog puta doći u velikom broju i voditi nas do važne pobjede.

Pobjeda protiv direktnog konkurenta usmjerila bi sezonu Splićana u pravom smjeru. Uoči utakmice protiv Mornara zrak oko Gripa bio je težak, pobjeda na gostovanju dala je samopouzdanje Žutima, a ponove li igru iz prošlog kola imat će velike šanse za pobjedu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. lipanj 2024 05:41