Amar Gegić

 BORIS KOVACEV/CROPIX
PALI CRNOGORCI

Novi trener uspješno debitirao i u ABA-i: Cibona slavila u regionalnoj ligi nakon sedam poraza u nizu

Cibona je u posljednjih deset minuta, kada se utakmica odlučivala, strpala pet od svojih 11 trica
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 29. siječanj 2022. 21:52

Cibona - Studentski centar 90:75 (24:22, 20:19, 18:17, 28:17)

ZAGREB Dvorana Dražena Petrovića. Gledatelja 1.000. Suci: Boltauzer, Petek i Vesković.

CIBONA: Popić, Radovčić 11p, 3il, Mustapić, Gegić 18p, 5s, 3a, 4ol, Vildoza 18p, 6a, Novačić, Gnjidić 3p, 4s, 7a, Branković 6p, 5s, Drežnjak 6p, 3il, Krajnović, Reuvers 13p, 3s, Nakić 15.

STUDENTSKI CENTAR: Neal 16p, 4s, 9a, 6il, Magee 12, Pavićević 3s, 7a, 4il, Slavković 4, Hadžibegović 4š, 7s, 4il, Starovlah 5p, 4il, Vujisić 2, Z. Ivišić, T. Ivišić 4, Edwards 8p, 3il, Ilić, Kamenjaš 20p, 8s.

----------------------------------------------------------------

Vukovi su upisali šestu pobjedu u sezoni u regionalnoj ligi, a Gašper Okorn, koji je momčad preuzeo u ponedjeljak, nakon premijerne pobjede u Kupu Krešimira Ćosića i u ABA ligi je startao s trijumfom. Nakon što je Slovenac dobio u naslijeđe momčad koja je posrnula na regionalnim parketima sedam puta uzastopno, pobjeda nad Studentskim centrom od 90:75, na kraju i prilično komotna, sigurno će Ciboni dati vjetar u leđa za miran kraj sezone u ABA ligi. I veću posvećenost obvezama u okviru Hrvatske od kojih će, uostalom, i ovisti u kakvim će bojama biti oslikana tekuća sezona.

Gašper Okorn smanjio je rotaciju, odigrao je sve s osmoricom, ponekad je igrao i s tri playa (Gnjidić, Vildoza, Radovčić), na četiri i pet je mijenjao samo trojicu (Branković, Reuvers, Nakić), s time da je Novačić odigrao samo dvije minute i nije bio u ozbiljnoj rotaciji. Sve to ponudilo je Cibonu koja je tražila otvoreni teren kad je god to bilo moguće, Cibonu koja je imala vrlo korisnog i svestranog Amara Gegića, ali i Cibonu koja je u posljednjih deset minuta, kad se utakmica odlučivala, strpala pet od svojih 11 trica. Pri tome su Jose Vildoza i Toni Nakić pogodili dvije, a Krešo Radovčić jednu tricu. Jose Vildoza nije primarno na lopti u Okornovoj ideji i dojam je kako je Argentinac puno opasniji u napadu kad se za njega kreira, nego kad on kreira.

Jasno, Cibona je izgubila bitku u reketu (30:37 u skokovima) i bit će to tako dok se ne oporavi Roko Prkačin, ali sveukupno, ostavili su Vukovi sasvim pristojan dojam u subotnju večer. Gašper Okorn bio je zadovoljan nakon svega.

image

Gašper Okorn

BORIS KOVACEV/CROPIX

- Zaslužili smo, ali očekivano nije bilo lako. Rekao sam momcima da moramo čekati svoj trenutak da ih slomimo. Nisam zadovoljan kako smo odigrali sam kraj, jer smo imali plus 12 i loptu, samo se trebali završiti, a dali smo im neku šansu. No, obrana je u drugom poluvremenu bila dobra, agresivni smo, trčimo, možda šutiramo više nego prije, ne smijemo, možda, uzimati šuteve koji nisu otvoreni. No, zadovoljan sam da je Cibona prekinula taj neugodni niz poraza - kazao je slovenski stručnjak i posebno se zahvalio svojim pomoćnicima, kondicijskom treneru, team manageru i fizioterapuetima na dobrodošlici koju osjeća.

Okorn je unio i neke novosti, igru s tri playa, Vildozu koji nije primarno na lopti...

- U nekom dugoročnom planu jest, kad uhvatimo treninga, da u situacijama kad se obrana koncentrira na Vildozu da ga maknemo s lopte, da ga koristimo kao prednost iz drugog plana. Da, igrali smo s tri playa, jer za tako nešto imamo visinu, Gnjidić i Radovčić mogu čuvati više igrače od playmakera i dobro je da to uče. A i Gegić može biti na lopti. Počinjem s Gegićem i Drežnjakom na dva i tri...

Igrala je Cibona samo s osam igrača?

- Nemam što kriti, išao sam dobiti kako god. To je ono što sam osjetio ovaj tjedan. I motivacijski smo bili jako dobri, odradili smo dobar posao na Mageeju, pa i neke druge stvari. Da, išli smo dobiti, makar i s pet igrača. Sada je bila kraća rotacija, već u ponedjeljak je Furnir, pa će biti prilika za sve. Sada imamo i plus sa Studentskim centrom od kojega smo izgubili šest razlike u Podgorici. Da, mi smo još uvijek u borbi za ostanak, ali zašto ne misliti da ćemo dobiti kući Split, Zadar i Borac, pa nešto i iznenaditi do kraja - zaključio je Gašper Okorn, novi Cibonin trener.

image

Jose Vildoza

BORIS KOVACEV/CROPIX

Andrej Žakelj, gostujući trener, ovako je vidio utakmicu: - Nije krenulo kako smo se nadali, koncentarcija nije bila dobra. Ne mogu reći da nije bilo želje, ali radili smo greške na koje smo upozoravali da ne smijemo u pripremi. Imali smo neke svoje prilike, ali je Cibona pogodila neke teške šutove.

U Studentskom centru su braća Ivišić i Boris Tišma: - Tišma je ozlijeđen, neće ga biti do konca sezone. Braća napreduju dobro, treniraju puno, više dobivaju minuta u crnogorskom prvenstvu, a Tomislav igra i nešto u ABA ligi. Riječ je o visokim igračima, treba strpljenja, bit će oni OK, zaključio je Slovenac na klupi podgoričke momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 21:45