TOM DUBRAVEC Cropix
IGOKEA NA GRIPAMA

‘Napravili smo sve što smo željeli, sada se to mora prenijeti na parket‘

Košarkaši Splita novu sezonu otvaraju na svom parketu
Piše: JL.Objavljeno: 20. rujan 2024. 20:06

Kreće regionalno košarkaško ludilo, groznica. Gripe i Split na čelu sa Slavenom Rimcem spremni su za sve izazove koje nosi nova sezona, a bit će ih mnogo. Poznati su dobro i ciljevi Žutih. Lovi se Top 8 u ABA ligi i trofeji u domaćem prvenstvu. Svlačionica je u odnosu na lani podosta promijenjena, ali ima i dovoljno starih lica da se može reći da je na Gripama ljeto bilo stabilno. Pripremni period ulio je podosta optimizma u ljubitelje žute boje, ponajviše zbog dojma.

U Split na otvaranju regionalne sezone stiže Igokea. Momčad iz Laktaša promijenila je trenera i dovela neka ozbiljna imena. Jasno je stoga da ćemo na Gripama gledati 40 minuta borbe u svakom napadu i obrani. Izdanje žutih uvelike će ovisiti o ruci Antonia Jordana, snajpera koji je Gripama dobro poznat još iz dresa Zadra. Baš je Jordano bio početkom ljeta prva kockica u mozaiku Slavena Rimca.

- Kreće nova sezona, sigurno da nas čeka teška utakmica. Igokea ima ekipu za Ligu prvaka, svake sezone su u borbi za doigravanje - započeo je Jordano o Igokei, potom se dotakao svoje ekipe.

- Spremni smo, uigrali smo se ovih mjesec dana na pripremama. Imamo dobru ekipu, igramo na domaćem terenu i nadam se da ćemo uz što bolju potporu naših navijača doći do pobjede.

Igokea s tri dobra Amerikanca

Igokea u svojim redovima ima tri kvalitetna Amerikanca.

- Svake sezone su tako koncipirani, dok su im Amerikanci nositelji igre. Dobro smo ih analizirali i pripremili se za svakog igrača. Čeka nas težak posao, ali vjerujem da možemo doći do pobjede - zaključio je Jordano.

O pripremama i otvaranju nove sezone govorio je i trener Žutih, Slaven Rimac...

- Možemo biti zadovoljni pripremama, odradili smo većinu onoga što smo zamislili. Igrači su od prvog dana bili na okupu i što se tiče zamišljenog programa možemo biti zadovoljni ostvarenim.

image
PAUN PAUNOVIC Cropix

Dotaknuo se Rimac i otvaranja sezone.

- Sada se sve zaboravlja i krećemo s ABA ligom, onda i Prvenstvom. Vidjet ćemo gdje smo sada kada se igra za bodove. Želimo se na početku prikazati u dobrom svjetlu i ostvariti pobjedu.

Kakva je Igokea?

- Zahtjevan protivnik s tri dobra Amerikanca, ostatak momčadi je pun iskustva i dugogodišnjeg participiranja u ABA ligi. Imaju dosta kvalitete i energije. Očekujem tešku i zahtjevnu utakmicu, ali takva je svaka u ABA ligi.

Stigne se i s Gripa do Poljuda

Velika su očekivanja od Rimca i njegovih momaka.

- Igramo na domaćem parketu i moramo imati dodatnu energiju i motiviranost da se povežemo i s publikom koja će nam dati krila. Pozivam sve navijače da nam pomognu i očekujem jednu kvalitetnu utakmicu s naše strane - zaključio je trener Splita.

Prva službena utakmica u svakom natjecanju uvijek nosi i dozu nepoznanice jer treba igru s priprema prenijeti u natjecateljski ritam. Za Žute je posebno važna svaka domaća utakmica u regionalnoj ligi zbog ostvarenja cilja, no sigurno će trebati vremena da postulati sjednu u novu ekipu. Ključan individualni dvoboj u utakmici s Igokeom mogao bi biti onaj između Kapuste i Brycea Jonesa, dvojica razigravača suprotnih aspiracija. Jones je primarno skorer, dok Kapusta više voli razigrati ekipu. Zanimljivo će biti prartiti i ostale “match-upove” poput onoga pod koševima, gdje će Ljubičić i Benson voditi bitku s masivnim Terrellom Carterom koji je veliko pojačanje Igosa nakon sjajne sezone u Benfici. Sjajnu predsezonu iza sebe ima David Škara, u Splitu se nadaju kako će izdanja s priprema uspješno prenijeti i u sezonu. Tu je prije svih i kapetan Shorter o čijem će izdanju uvelike ovisiti krajnji rezultat ove utakmice.

Imena jednih i drugih garantiraju nam odličnih 40 minuta košarke na Gripama, protivnik i izdanja Žutih na pripremama sjajan su poziv navijačima koji su željni dobre košarke. Lako s Gripa stignu i do Poljuda na susret Hajduka i Gorice. U 18 sati je otvaranje sezone na Gripama. Stiže Igokea, Žuti love pozitivan start koji bi značio pobjedu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 20:09