JOSKO PONOS/CROPIX Cropix
NESLUŽBENE INFORMACIJE

Je li Split upravo izborio ostanak u ABA ligi? Propozicije kažu - je! Ali, evo što se može dogoditi...

Jasno je da Široki ne ide gore, a Split bi, budu li to tražili Srbi, mogao igrati dokvalifikacije.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 15. travanj 2022. 23:07

Ako je suditi po propozicijama ABA lige, onda su polufinala ABA 2 doigravanja razriješila pitanje ostaje li Split u ABA ligi. Naime, u prvom polufinalu Zlatibor je svladao Borac iz Banja Luke sa 98:83 i na taj način ostavio Split u ABA ligi. Jer, kad bi Zlatibor ušao u ABA ligu, on bi bio šesti srpski predstavnik, a to po propozicijama nije moguće pa će Zlatibor, osvoji li u nedjelju ABA 2 ligu morati igrati dodatne kvalifikacije za ulazak u ABA ligu s najslabijim srpskim klubom u ABA ligi, a to je Borac iz Čačka.

U drugom polufinalu je MZT svladao Široki 75:71 (Ive Ivanov kod 73:71 blokiran na dvije sekunde do sirene) i time je, ako je opet vjerovati propozicijama izborio ABA ligu najesen, bez obzira što se dogodilo u nedjeljnom finalu. Jer, iz ABA lige ispada Krka, ući će MZT, ostaje i Split, a posljednji sudionik bit će Borac iz Čačka ili Zlatibor.

Doduše, još uvijek se ne zna hoće li Split morati igrati dodatne kvalifikacije, iako nije jasno zbog čega bi ih igrao, jedino ako Zlatibor izgubi nedjeljno finale, pa to bude tražio Borac). Kao što se ne zna kakav motiv MZT ima za igrati nedjeljno finale.

To je ABA liga. I ovo sve što pišemo je neslužbeno, jer konačne odluke još uvijek nema. No, trebalo bi biti ovako, prema prema neslužbenim izvorima. Split je ostao u ABA ligi, Široki se nije uspio plasirati... (tp)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 16:20