LUKA GERLANC Cropix
NASTAVLJA ODUŠEVLJAVATI

Fantastični Luka Božić treći puta ove sezone najkorisniji igrač ABA lige: ‘Za mene je osobno ovo velika čast‘

Božić je na utakmicama Zadra u ožujku prosječno bilježio 18 poena, 7,6 skokova, sedam asistencija
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 03. travanj 2024. 12:16

Luka Božić proglašen je za najboljeg igrača ožujka u ABA ligi. Zadar je u proteklom mjesecu pobijedio u tri od pet utakmica, a Božić je bio na prosjecima od 18 poena, 7,6 skokova i sedam asista, uz prosječnu valorizaciju od 24,4.

Zadrov košarkaš je u karijeri čak 18 puta bio MVP kola u ABA ligi, do čega je samo ove sezone bio to čak devet puta. Grabi prema obrani naslova MVP-ija sezone, jer je na prosjeku od 21,1 poenom, 8,1 skokom i šest asista, dok mu je prosječni indeks 29,4. Treba dodati kako je ove sezone četiri puta imao valorizaciju od 40 i više indeksnih poena, a protiv Splita je upisao i rekordni indeks 48.

- Za mene je osobno ovo velika čast. Uvijek je poseban osjećaj kad napraviš nešto značajno, što će ostati zapisano u povijesti ovog natjecanja - kazao je Božić za službeno glasilo ABA lige, nastavljajući...

- Imamo bolji učinak nego lani, godinu dana smo stariji, imamo više iskustva i bolje se poznajemo. Kemija je između nas na pravoj razini. Osobno pokušavam pomoći momčadi na najbolji mogući način, ali i meni pomaže momčad da iskažem svoj talent.

Zadar će po svoj prilici zaključiti šesti osnovni dio sezone i u četvrtfinalu doigravanja po tim pretpostavkama išao bi na Budućnost bez prednosti domaćeg terena.

- Borit ćemo se do kraja i to je ono što očekujem od Zadra. Mi smo momčad koja se ne predaje i to je naš zaštitni znak.

A u posljednjem kolu, pa i u doigravanju treba vidjeti hoće li Božić upisati i treći triple-doubleove sezone.

- Jako sam sretan što sam upisao dva triple-doublea. Ipak, bez trenera, stručnog stožera i suigrača ne bih postigao ništa od toga. Jednostavno to ne bi bilo moguće. Volio bih upisati još jedan triple-double, ali je od toga mnogo važnije nastaviti igrati dobro i pobjeđivati - zaključio je Luka Božić u razgovoru za službenu stranicu ABA lige. (tp)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 08:16