Cibona - Crvena Zvezda, ABA liga

 CIBONA/IVANA DERGEZ Cibona/Ivana Dergez
STIGLA JE POTVRDA

ABA liga službeno predstavila novog člana: ‘Bit će ovo u mnogo čemu specifična sportsko-poslovna suradnja‘

Krajnji im je cilj doći do Eurolige, ali prvo moraju igrati u nekom regionalnom ili nacionalnom natjecanju
Piše: SNObjavljeno: 24. svibanj 2024. 16:29

ABA liga službeno je objavila da je Dubai postao punopravni član lige te će od iduće sezone igrački participirati. Tim povodom oglasio se direktor lige Dubravko Kmetović:

- KK Dubai se pridružuje ABA obitelji i bit će u mnogo čemu specifična sportsko-poslovna suradnja. Ovo predstavlja viziju ABA lige koju su klubovi prepoznali kao idealnu šansu da dostignu svoje ciljeve. Prvo, da se poveća kvaliteta natjecanja, a onda i da se otvore vrata novog tržišta koje će ubrzati napore ABA lige da postane liga koja generira više profita i radi na dobrobiti svojih dioničara.

Oglasio se i glavni čovjek kluba, Abdulla Saeed Al Naboodah:

- Mi smo oduševljeni što ćemo se pridružiti ABA ligi, natjecanju u regiji koje je poznato po odgajanju nekih od najvećih košarkaških talenata. Jedva čekamo da u Dubaiju budemo domaćini u našoj Coca Cola Areni gdje košarkaški entuzijasti mogu uživati u sjajnom iskustvu. Svim srcem se zahvaljujem menadžmentu ABA lige na suradnji i želji da dovedu ligu u moj rodni grad.

KK Dubai će krenuti igrati od sezone 2024/2025. Krajnji im je cilj doći do Eurolige, ali su prvo morali igrati u nekom natjecanju na nacionalnoj ili regionalnoj razini, što će ispuniti participiranjem u ABA ligi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. svibanj 2024 16:30