KOELN - BAYERN

Koelnu bodovi trebaju kao za kvalifikacije za ostanak, Bayern se odmara za finale

Koeln danas može osigurati mjesto u doigravanju za ostanak u Bundesligi, a direktan ostanak su izgubili
Piše: dvoznak.comObjavljeno: 05. svibanj 2012. 13:56

Koln je sa samo dva osvojena boda u posljednjih osam kola izgubio nadu da može osigurati ostanak u ligi nakon regularnog dijela sezone, no budući da je i Hertha je u zadnja četiri kola uzela samo jedan bod Koln danas ima priliku osigurati mjesto koje vodi u razigravanje za Bundesligu. U slučaju da Hertha pobijedi Hoffenheim Kolnu igra samo pobjeda jer ima lošiju gol razliku, dok u slučaju poraza Herthe i Koln smije izgubiti.

Lukas Podolski, najbolji igrač Kolna koji će od slijedeće sezone nositi dres Arsenala, nada se da današnja utakmica nije posljednja u sezoni za njegovu momčad:

- Naš cilj je ostati u Bundesligi te pobijediti Bayern i imamo šanse za to. Kada utakmica krene bit ću spreman. Koln ima novi početak s novim predsjednikom. Nadam se da moj odlazak neće značiti raspad momčadi. Koln je moj klub, mogu zamisliti novi povratak ovdje.

Uz od prije ozljeđene Andrezinhoa, Chihia i Utha trener Schafer danas ne može računati ni na standardnog braniča Serena.

Bayern do kraja sezone ima još tri utakmice - nakon današnjeg posljednjeg kola Bundeslige čeka ga finale kupa protiv Dortmunda za sedam dana, a vikend poslije i finale Lige prvaka s Realom iz Madrida. Cilj trenera Heynckesa je održati formu i dobro raspoloženje svojih igrača, dok oni sami tvrde kako razmišljaju samo o današnjoj utakmici.

- Teško je pričati o utakmici s Realom, fokusirani smo prvo na Koln, a potom na Dortmund - izjavio je veznjak Schweionsteiger koji se polako vraća u vrhunsku formu.

Njegov kolega iz sredine terena Toni Kroos tvrdi da će Bayern u utakmicu ući ozbiljno:

- Koln je u opasnosti od ispadanja, no mi, kao i uvijek, idemo pobijediti. Ne volimo gubiti, to nikada nije ugodno. Želimo sezonu završiti u dobrom raspoloženju i tako ući u dva finala koja nas čekaju.

Gosti su gotovo kompletni za današnju utakmicu, nedostaju samo Breno i Van Buyten koji su ozljeđeni već neko vrijeme.

Linker
24. rujan 2024 14:53