Šime Šokota/CROPIX
TENIS - MIAMI

Karlović nema što izgubiti protiv Del Potra, a to mu je uvijek bila najdraža uloga...

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 24. ožujak 2012. 12:32

Del Potro igra jako dobru sezonu, ali jedan igrač mu se uvukao u glavu. Očito i najbolji na svijetu imaju svoj "kriptonit". Kako je to Nadalu Đoković, Federeru Nadal, tako je za Argentinca poguban Federer. Čak četiri puta su igrali ova tri mjeseca i Del Potro još nema ni set osvojen. Najbliže je bio u Dubaiju, no sam je kriv što nije napravio nešto jer je imao nekoliko vezanih set-lopti.

Del Potro je inače vrlo smiren tenisač, pa je recimo protiv jednog Tsonge u Francuskoj spašavao set lopte kao da je riječ od 15:15. No, kad igraš protiv nekog tko ti je ušao u glavu, onda vrlo lako gubiš koncentraciju i kontrolu. Protiv Federera je u Indian Wellsu otvorio meč s čak 11 minuta dugim gemom i u jednom trenutku je zakazao hawk-eye sustav, na štetu Agrentinca. Iako je to bio tek početak meča, Potro se mentalno nije oporavio nakon vrlo nervozne prepirke sa sucem.

- Bila je to pogreška sustava i sudac je kasnije priznao grešku. Nakon toga se više nisam uspio koncentrirati na meč, a Roger je počeo sve bolje igrati. Nisam igrao kako sam trebao, vjerojatno zbog toga, no to je moj problem. Federer je pobijedio jer je igrao bolje - pomalo je iznervirano komentirao Del Potro nakon još jednog poraza od velikog Švicarca.

A Karlović je napokon dočekao svoj dan protiv Kubota. Dugo je pokušavao slomiti servis Poljaka, redao je prilike i propuštao ih, ali je onda napokon probio barijeru. Napravio je break i uspio dobiti prvi set nakon što je tri meča od istog igrača uvjerljivo gubio. Otvorio je drugu dionicu s novim šansama, no Kubot se držao sve do tie-breaka i onda uvjerljivom igrom došao do izjednačenja. Nakon što je Kubot napravio break u trećem setu, činilo se da nema izlaza za visokog Hrvata. I onda se dogodio preokret. Poljak nije uspio odservirati za meč, a Karlović je preuzeo inicijativu, napravio poveću razliku u ključnom tie-breaku i pobijedio tenisača koji mu nikako ne odgovara.

Sad se opet vraća u ulogu koja mu je najdraža. Protiv Del Potra nema što izgubiti, dok će Argentinac biti taj koji će morati paziti na svaki svoj servis gem u strahu da ne kiksa. No, ovaj turnir nikad nije posebno odgovarao Karloviću, vjerojatno zbog vjetra koji dosta ometa servere poput njega, tako da sad ima samo 4-8 u Miamiju.

Ostali parovi:

J. Monaco - Y. Lu (17:00)

B. Tomic - D. Ferrer (17:00)

R. Gasquet - C. Stebe (17:00)

B. Phau - F. Verdasco (18:15)

J. Benneteau - B. Becker (18:15)

S. Bubka - G. Monfils (18:30)

G. Muller - A. Roddick (19:00)

G. Garcia-Lopez - V. Troicki (19:30)

K. Anderson - S. Querrey (19:45)

I. Kunitsyn - M. Čilić (19:45)

Linker
22. rujan 2024 18:08