METALURG - ZAGREB CO

Kakva poslastica za rukometne sladokusce: Balić u Skoplju protiv Červara!

Zaboravite priče o običnoj utakmici, o tek jednoj u sezoni, o nevažnoj SEHA ligi i ostalim sličnim naklapanjima. Ovo nije niti će biti 'tek jedna od', ovo je posebna utakmica u kojoj je motiv ogroman, posebno kod nekih Zagrebovih igrača koji nisu uživali pod komandom Line Červara, bilo u reprezentaciji bilo u klubu.
Piše: dvoznak.comObjavljeno: 13. studeni 2011. 12:02

A do sada nisu baš imali prilike igrati protiv Červara. Danas je ta prilika i s toga treba očekivati pravi Zagreb, maksimalan. Trener Obrvan je na put poveo i Tončija Valčića, koji je protiv Metaloplastike ozlijedio gležanj, a i to će nešto reći o utakmici. Zagreb sljedeći tjedan gostuje u Chamberyju, strašno važnom okršaju za drugo mjesto u Ligi prvaka, da je utakmica nevažna zar se Valčić i Balić ne bi odmarali, ovako će biti svi nabrijani. U to smo uvjereni.

- Zagreb je sigurno favorit, jer je najjači klub u našem području, jer ima najbolji rejting, najveću kvalitetu, ali se ne predajemo - reći će u najavi Lino Červar, trener Metalurga.

- Ovaj susret je stvar prestiža, nama idealan način za pripremu utakmice protiv Constante…

Može Červar pričati tako koliko god hoće, ali i on želi silno pobjedu protiv Zagreba, protiv Zorana Gobca koji mu nije dao povišicu i ono što je tražio kada je došlo do raskida s reprezentacijom.

Prije neki dan Metalurg je pomeo Zvezdu, a Lino je na tribinama ostavio neke važne igrače, poput golmana Stanića, koji će biti u sastavu. Kao i svi ostali. Kozlina je oporavljen, Batinović ima problema s koljenom ali i on igra, Mirkulovski se vratio, a riječ je o reprezentativnom lijevom beku važnom za oba smjera. Metalurg je kompletan, a odabrao je igrati u maloj Avtomkomandi, gdje će atmosfera biti puno žešća nego da se igra u velikoj Boris Trajkovski.

Zagreb je u dobrom ritmu, kada su kompletni i maksimalno motivirani to izgleda bolje nego prošlih sezona, a posebno se to odnosi na mečeve u Ligi šampiona gdje su protiv Barce pokazali puno mogućnosti. Povratkom Štrleka kompletiran je roster, a s tog lijevog krila, mada je Vukić važan za obrambeni dio igre, nedostajalo je golova.

Dogodilo se tako da su oba tima uoči međusobnog susreta kompletirali kadrove. Slučajno ili ne? Ne postoji slučajno.

- Realno, utakmica nije ključ ničega, ali je iznimno važna za prestiž jer se radi o dvije najbolje momčadi SEHA lige. Nakon Barce i Schaffhausena Metalurg je sigurno naš najveći protivnik ove sezone - riječi su trenera Ivice Obrvana.

Ako Valčić bude potpuno spreman za maksimalni napor, onda je realno očekivati 3-2-1 obranu s njim na prednjem (ili Balićem, možda Špilerom). Cilj je zaustaviti srednjaka Naumča Mojsovksog, koji igra sezonu karijere i koji je prvi Červarov čovjek. Zaustavljanjem njega, te desnog beka Žare Markovića, Zagrebu bi jedini pravi problem ostao golman Metalurga Stanić.

Obrvan ima više opcija, ima veću širinu, ali Metalurg je puno samopouzdanja nakon dobrih igara u Ligi prvaka. Červarova obrana je makedonski adut, ali ovo će biti utakmica Ivana Balića. Slutimo, opasno slutimo…

Linker
22. rujan 2024 23:55