Getty
HIR, HIR, HIR

Kako bizaran otkaz: Otpustio trenera jer 60-godišnjeg vlasnika nije uveo u igru!

Vlasnici nogometnih klubova diljem svijeta poznati su po svojim hirevima i često nelogičnim poslovnim potezima. U tu se kategoriju svakako mogu ubrojiti Vincent Tan, vlasnik Cardiff Cityja, ludi vlasnik Montpelliera Louis Nicollin, kao i pokojni vlasnik Atletica Jesus Gil.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 29. srpanj 2015. 10:22

Međutim, zbog manjka interesa za škotski nogomet, vlasnik tamošnjeg prvoligaša Heartsa Vladimir Romanov (68) nekako je uspio proći "ispod radara" zbog svojeg u najmanju ruku bizarnog poteza.

Priča je sljedeća. Anatolij Korobočka je bio direktor Heartsa tijekom turbulentne klupske sezone, a trenersku je klupu preuzeo 2007. godine. Bivši veznjak moskovskog CSKA nije baš najbolje pričao engleski, ali i njegov materinji jezik počeo je zapinjati kad mu je vlasnik iznio svoje neobične zahtjeve uoči glamurozne prijateljske utakmice protiv Barcelone.

"Igrali smo protiv Barcelone i tamo je bilo skoro 60.000 navijača. Ronaldinho je bio na vrhuncu i Barcelona je bila sjajna. Prije utakmice mi je prišao Romanov i rekao mi kako želi igrati u utakmici. Želio je da ga stavim u igru i nije se šalio“, otkrio je Korobočka za Edinburgh Evening News.

"Odbio sam i rekao mu da nije uopće trenirao te da stoga ne može igrati. On mi je odgovorio: 'Dobro, ali nećeš još dugo biti trener'. Ubrzo nakon toga me otpustio“, povjerio se Korobočka o prohtjevima vlasnika koji je u trenutku odigravanja utakmice protiv Barcelone imao okruglih 60 godina.

Linker
24. rujan 2024 10:23