SMUDA ZADOVOLJAN

Izbornik Poljske: Grke smo počastili brojnim pogreškama, ali ni bod nije tako loš...

I dalje smo u lovu. Nadam se da ako ćemo igrati kao u prvom poluvremenu, da možemo dobiti preostale dvije utakmice – komentirao je strijelac gola Lewandowski
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. lipanj 2012. 23:21

Izbornik poljske nogometne reprezentacije Franciszek Smuda komentirao je za mikrofone poljske javne televizije nastup svoje momčadi u otvarajućem nastupu na Euru...

Riječ je naravno o susretu u kojem su Poljska i Grčka odigrali 1-1. Poljska je vodila golom Roberta Lewandowskog iz 17. minute, izjednačio je Dimitris Dalpingidis u 51., a imali su Grci i priliku za pobjedu iz jedanaesterca, ali je udarac Giorgiosa Karagounisa s bijele točke zaustavio treći posljednji vratar Przemyslaw Tyton.

- I bod je nešto. Očito smo bili sami krivi jer smo napravili nekoliko pogrešaka, posebno kod njihovog gola. Ali prve utakmice na turniru često završe neodlučeno – komentirao je Smuda.

- Barem nismo izgubili. Još imamo za odigrati dvije utakmice i obje moramo dobiti. Igrači su očito bili pod velikim pritiskom, ali pokazali su veliki borbeni duh. Ova mlada momčad nije imala iskustvo grčke momčadi.

- I dalje smo u lovu. Nadam se da ako ćemo igrati kao u prvom poluvremenu, da možemo dobiti preostale dvije utakmice – komentirao je strijelac poljskog gola Lewandowski.

Fernando Santos, Portugalac koji obnaša dužnost izbornika grčke nogometne reprentacije, bio je zadovoljan predstavom svojih igrača na otvaranju Eura protiv domaćina Poljske...

- Imali samo zlatnu šansu zabiti gol za vodstvo 2-1. Da smo to uspjeli uraditi, utakmica bi bila gotova i odnijeli bi sva tri boda. Nismo uspjeli, ali sam svejedno vrlo ponosan na moje igrače. Željeli smo pobijediti i bili smo vrlo odlučni boriti se za sva tri boda. Moram priznati da u početku nismo imali odgovor na ofenzivnu igru Poljske. Kasnije smo uspostavili kontrolu nad loptom i keirali smo dovoljno prilika za postizanje pogodaka – rekao je Santos.

Linker
21. rujan 2024 22:33