BERGAMO, ITALY - FEBRUARY 15: Mateo Kovacic of FC Internazionale Milano kicks a ball during the Serie A match between Atalanta BC and FC Internazionale Milano at Stadio Atleti Azzurri d'Italia on February 15, 2015 in Bergamo, Italy. (Photo by Marco Luzzani/Getty Images)
 Marco Luzzani / Getty Images / 2015 Getty Images
NIŠTA OD BAYERA

'Intere, ostajem i bit ću tvoj Pirlo!' Kovačić demantirao glasine o transferu

Nisam čuo za ponude Liverpoola i Leverkusena, želim se dokazati u Interu, poručio je 21-godišnji hrvatski vezist
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 15. srpanj 2015. 14:44

Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić dao je veliki, ekskluzivni intervju najtiražnijem talijanskom dnevnom listu La Gazzetti dello Sport, iz kojeg je na naslovnici istaknuto “Intere, bit ću tvoj Pirlo”, a na sljedeće dvije stranice naglašeno “želim ostati i osvajati trofeje s ovim klubom koji je na razini Real Madrida i Barcelone”.

Razgovor je objavljen na dan kad se pojavila vijest da je za 21-godišnjeg vezista ‘nerazzurra’ zaintersiran Bayer Leverkusen, što nije bez Vraga ako se zna da je Kova blizak Mamićima, a ovi menedžmentu ‘apotekara’. Također, trener Roberto Mancini u svaki klub koji preuzme voli dovoditi svoje glavne igrače, a kako je Kovačić ‘desetka’, možda ‘Mancio’ želi nekog svog ‘fantasista’, a talentiranog Hrvata koji ima ugovor do ljeta 2019. i visoku cijenu dobro unovčiti...

- Umoran sam već od nedostatka pobjeda, no ovo bi trebala biti dobra sezona. Juve je predaleko, iako su ostali bez Pirla i Téveza, najuigraniji su jer su najduže zajedno, ali ostale možemo uhvatiti. Svjestan sam da mi nedostaje kontinuiteta u igri, no teško ga je i steći kad je minutaža dozirana, kazao je Kovačić.

- Nisam čuo ni za ponudu Liverpoola niti Leverkusena, ostajem ovdje, nasmijao se na pitanje novinara, koji ističe kako je se Mateo stalno smije, kad igra i kad ne igra. A krajem prošle sezone više nije nego jest igrao...

- Naučio sam u Italiji jednu stvar: važno je samo pokazati karakter kad si na terenu, sve ostalo su govorkanja. Izbornik Niko Kovač je nedavno rekao: Inter ili Liverpool, meni je svejedno, ali Mateo mora igrati. - Ima smisla. No ja želim igrati i dokazati se u Interu.

Mancini ga u novoj sezoni u veznom redu misli staviti u ulogu Pirla.

- Da. Velikog Pirla. Ali i onu Modrića, mog drugog velikog igračkog uzora. Odgovara mi rola u sredini gdje se većina toga odvija i gdje sam često s loptom.

Otkrio je i što trener Mancini od njega očekuje:

- Ritam, kretanje, pozicioniranje u fazi obrane. Od svih želi više drskosti i koncentracije.

Svoje najdraže uloge Kova ovako gradira:

- Unutarnji vezni ili ‘regista’ su mi podjednako drage, a tek potom ‘trequartista’ (srednja polušpica, op. p.), nisam još sazrio za tu rolu.

Hoće li se Kova u budućnosti pretvoriti u Iniestu, Pirla ili Modrića?

- Bit ću Kovačić i to, vjerujem, u svojoj ulozi (smijeh).

Spominju se dolasci P erišića i Jovetića, budući da je tu i Brozović, a pomoćni trener Stanković, novinar pita hoće li se klub prozvati ‘Interić’?

- Ha, ha... Perišić je najtalentiraniji hrvatski nogometaš, igra i puca s obje noge, moće biti vezni i napadač, brz je, drzak... Jovetić? Igrač odluke.

Kova je i prošlo ljeto prognozirao “dobru godinu”. Nije se dogodilo.

- Nema problema, kažem opet, ovo će biti dobra godina (smijeh).

Linker
22. rujan 2024 23:28