NJEMAČKI KUP

Iličević uveo HSV u četvrtfinale

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. prosinac 2013. 22:05

Hrvatski nogometaš Ivo Iličević bio je junak pobjede Hamburga u osmini finala tamošnjeg DFB Pokala.

Hrvatski reprezentativac je u 85. minuti postigao pogodak za 2-1 pobjedu Hamburga protiv Kölna, trenutačno vodeće momčadi druge lige. U istoj minuti, prije četiri dana, Iličević je pogodio gredu i promašio prvenstvenu pobjedu svoje momčadi kod Wolfsburga (1-1).

Ovaj put je Iličević bio precizan, te je razgalio domaće navijače. Vodio je Hamburg 1-0 pogotkom Maximiliana Beistera, no gosti su početkom drugog dijela izjednačili na 1-1 preko Poljaka Adama Matuszczyka.

U 75. minuti je u igru, kao džoker, ušao Iličević i deset minuta kasnije je presudio Kölnu, a recimo da je cijelu utakmicu za pobjednika odigrao Milan Badelj.

Među osam najboljih se plasirao i Kaiserslautern, koji je u drugoligaškom obračunu slavio s laganih 3-0 u Berlinu kod Uniona.

Nogometaši Hoffenheima kreirali su iznenađenje u osmini finala Njemačkog kupa, pobijedivši u gostima Schalke s 3-1.

Put do četvrtfinala Hoffenheim si je prokrčio već u prvom poluvremenu kada je postigao sva tri gola, a strijelci su bili Kai Herdling, Kevin Volland i Roberto Firmino. U nastavku je Schalke smanjio preko Jeffersona Farfana, ali bilo je to i sve što je napravio.

Nakon što je 2011. osvojila DFB-Pokal momčad iz Gelsenkirchena sada je treću sezonu zaredom ispala u osmini finala.

Europski doprvaci, nogometaši Borussije Dortmund, rutinski su odradili posao na gostovanju kod trećeligaša Saarbrückena čiji je trener naš Milan Šašić. Dortmunđani su igrali bez velikog broja igrača iz udarne postave (Weidenfeller, Subotić, Hummels, Schmelzer, Bender, Şahin, Gündogan, Reus, Lewandowski), ali su slavili s 2-0 pogocima Juliana Schiebera i Jonasa Hofmanna.

DFB-Pokal, osmina finala:

Hamburg - Köln 2-1 (Beister 42, Iličević 85 / Matuszczyk 54)

Union Berlin - Kaisersluatern 0-3 (Orban 18, Zoller 45, Gaus 83)

Schalke - Hoffenheim 1-3 (Farfan 67 / Herdling 21, Volland 32, Firmino 35)

Saarbrücken - Borussia (D) 0-2 (Schieber 19, Hofmann 48)

Linker
17. rujan 2024 13:48