Vladimir Dugandžić / CROPIX
POGODAK BIVŠIMA

Hrgović: 'Da me netko i ubije, ne mogu se sjetiti kada sam zadnji put zabio gol...'

'Gol? Pa, sjelo je dobro, a blizu gola bio sam i u prvom poluvremenu kad sam iz slobodnog udarca pogodio vratnicu. Vidio sam pukotinu, dio prostora nije bio pokriven'
Piše: Bernard PalekaObjavljeno: 11. prosinac 2013. 10:03

Kaže jedna izreka da bez starca nema udarca. Mirko Hrgović samo je uvjetno starac jer ono što je u utakmici s Hajdukom pokazao spada u repertoar igrača koji ne samo da zna, nego i može. Na koncu, Hrgović je dao izjednačujući gol i tako suigračima i sebi priskrbio bod u srazu s Hajdukom koji je u Stanovima tražio priliku za iskupljenje poslije zagrebačke blamaže s Dinamom.

- Bod je dobar, ali nama su trebala pripasti sva tri jer smo bili bolji - kaže Mirko koji je slobodne dane iskoristio za odmor s obitelji.

Zanimljivo je kako je Ferdo Milin složio veznu liniju i kako je Mirku Hrgoviću i Luki Begonji dao slobodne ruke u kretanju.

- Je, Luka i ja smo se križali, on lijevo, ja desno i obrnuto. Iza sebe smo imali izvrsnoga Antu Sarića i praktički nije u svemu tomu bilo nekih poteškoća. Gol? Pa, sjelo je dobro, a blizu gola bio sam i u prvom poluvremenu kad sam iz slobodnog udarca pogodio vratnicu. Vidio sam pukotinu, dio prostora na smjeru prema Kaliniću nije bio pokriven.

Mirko će reći da se ne sjeća kad je u 1. HNL dao zadnji gol.

- Ne mogu se nikako sjetiti, da me netko ubije.

Nije vam smetao - teren?

- Ha, ha, ma tko u Hrvatskoj u prosincu ima travnate tepihe! Čujem da je Hajduk spominjao teren, ali kakav je bio njima, bio je i nama.

A Torcidine uvrede s tribina?

- Nisam to komentirao niti nakon utakmice pa neću ni dan poslije. Nemam potrebu.

Ipak, ružno je bilo slušati i drugima...

- Ja sam bio koncentriran na utakmicu i kako što bolje odigrati.

Jednom ste u razgovoru za SN rekli da ste pri odlasku u Dinamo znali sve što znate danas, da nikad ne biste u Maksimir.

- Istina je, ali danas o tomu više ne razmišljam niti se opterećujem time. Nastojim se posvetiti poslu i pošteno odraditi svoje.

Gdje ste pronašli motiv da pomognete Zadru?

- Mislio sam ići van, ali nije se složilo da bude sve u redu. Pojavio se Zadar i ponudio suradnju. Vidio sam da Milin sa suradnicima izvrsno radi i došao sam pomoći. Imam motiva, nema problema.

Zadnji gol zabio u svibnju 2012.

Hrgović se nije sjetio, no našli smo ga mi. Posljednji prvenstveni gol Mirko Hrgović je postigao 5. svibnja 2012. godine. Točnije, u dvoboju pretposljednjeg, 29. kola, prvenstvene sezone 2011/12. Split je na svom Parku mladeži s minimalnih 1:0 svladao Inter iz Zaprešića, a Hrgović je odlučujući pogodak postigao u 82. minuti. Pogodak protiv Hajduka dao je nakon 583 dana!

Linker
21. rujan 2024 08:51