www.henriksaabye.com
NIZOZEMSKA LIGA

HERACLES - VITESSE Heracles podigao formu, Vitesse želi potvrdu prvog mjesta

Oba kluba su u srijedu ispala iz Kupa, ali je neuspjeh mnogo teže pao Vitesseu čiji igrači se žele iskupiti pobjedom u Almelu i prvi put u povijesti kluba zimovati mjesec dana na prvom mjestu
Piše: dvoznak.comObjavljeno: 21. prosinac 2013. 09:44

Heracles je spojio dvije pobjede i skočio na za njega vrlo dobro 11. mjesto, ali danas će imati težak zadatak jer mu u Almelo dolazi lider Vitesse, koji je pak dobio šest ligaških utakmica zaredom, ali i u srijedu iznenađujuće ispao iz Kupa od Rode. I Heracles je istog dana igrao u osmini finala Kupa i to iscrpljujući dvoboj s Feyenoordom, koji je riješen tek na jedanaesterce, a Heracles je ispao.

- Na treningu u petak situacija mi se činila dobra, neki su imali manje grčeve, ali sve će biti dobro za dvoboj s Vitesseom, a oporavio se od bolesti i napadač Tannane - pojašnjava strateg Heraclesa Jan de Jonge, koji otprije ima nekoliko ozlijeđenih igrača u svim linijama, ali u zadnje vrijeme to se nije primijetilo.

- Ja sam zadovoljan kako smo se razvijali kroz sezonu jer ne treba zaboraviti koliko smo važnih igrača izgubili na ljeto. Učinak je dobar i pokušat ćemo ga popraviti i protiv Vitessea, iako znamo o kako dobroj momčadi je riječ s nekoliko vrsnih pojedinaca, koji rade razliku. No, mi smo spremni naporno se boriti, veselimo se izazovu i nadamo da možemo ostati neporaženi - zaključio je trener Heraclesa Jan de Jonge, koji je očekivano najavio zgusnutiju sredinu terena i raspored 4-2-3-1 jer domaćin će i bodom biti zadovoljan.

Vitesse je iznenađujuće ispao iz Kupa od Rode, ali čini se da je malo umor uzeo danak kod igrača trenera Petera Bosza. Nisu bili na potrebnoj razini trke i agresivnosti i dogodio se poraz, a u Vitesseu žele da to bude motiv za pokušaj iskupljenja već danas u Almelu i zadržavanje prvog mjesta do nastavka natjecanja u drugoj polovici siječnja.

- Jasno je da moramo dati 100 posto u svakoj utakmici želimo li pobijediti, a u Kupu nismo bili pravi, te se moramo iskupiti danas u Almelu. Heracles je jak i nezgodan rival, pogotovo na svojoj umjetnoj travi, ali mi smo dosad pokazali da smo spremni za sve uvjete - kaže stoper Vitessea Jan-Arie van der Heijden, a treneru Boszu će najveći problem predstavljati neigranje visokog centarfora Havenaara, koji je nenadmašan u igri glavom, dosad je dao pet golova, a zna i zadržati loptu, te je distribuirati prema suigračima.

- Nadam se da je poraz od Rode bio izolirani incident, ali i upozorenje kako opuštanje može biti kobno. Heracles igra sve bolje i bolje i bit će opasan suparnik za nas, ali kada smo već u prilici prvi put u povijesti kluba prezimiti na prvom mjestu, onda pred svoje igrače moram postaviti imperativ pobjede u današnjoj utakmici - naglasio je trener Vitessea Peter Bosz, čija momčad igra lijep i efikasan nogomet, ali u nizozemskoj javnosti prevladava uvjerenje da klub iz Arnhema neće na proljeće izdržati utrku za prvaka do kraja.

Favorizira se pritom Ajax kao veliki klub s iskustvom osvajanja prvenstava, ali još je rano za te procjene i treba ponajprije vidjeti kako će se stvari odvijati u prijelaznom roku i tko će iz najjačih klubova odlaziti, a tko u njih dolaziti.

Linker
22. rujan 2024 12:44