NOGOMETNI SVIJET TUŽAN

Gary Lineker: 'Beckham je bio ambasador nogometa'; Steve McClaren: 'On je pobjednik'

Piše: HinaObjavljeno: 16. svibanj 2013. 21:40

Nakon što je bivši kapetan engleske nogometne reprezentacije David Beckham objavio završetak svoje igračke karijere po završetku ove sezone, odmah su počele stizati reakcije na njegovu odluku.

- Gary Neville, Beckhamov suigrač u Manchester Unitedu: "Sa njim je bio užitak igrati, bio je drugačiji od ostalih, više je volio upošljavati suigrače negoli zabijati. Posljednji dani bili su povijesni kad su pitanju umirovljenja, otišli su Alex Ferguson i Paul Scholes, a sada i Beckham".

- Engleski nogometni izbornik Roy Hodgson: "Imao je zvjezdanu karijeru i status ikone. Sada će sigurno imati puno poslovnih ponuda koje namaju veze s nogometom, ali nadam se da će ostati vezan uz nogomet".

- Bivši kapetan engleske reprezentacije Terry Butcher: "Bio je odličan ambasador nogometa, ne samo u Engleskoj, već širom svijeta. Tamo gdje se je on pojavio sve je bilo puno novinara i navijača".

- Bivši engleski nogometni izbornik Steve McClaren: "Bio je veliki igrač i pobjednik, i taj mentalitet pobjednika prenosio je na svoje suigrače. Također, bio je veliki radnik i profesionalac, kad bi trening završio on bi još ostao na travnjaku i izvodio 'slobodnjake'".

- Bivši engleski nogometni izbornik Sven-Goran Eriksson: "Bio je fanatastičan igrač, odličan čovjek i vjerojatno najpopularniji nogometaš na svijetu. Dok sam vodio englesku reprezentaciji sve se vrtjelo oko njega, kad bi došli na aerodrom ili u hotel svi su htjeli samo njega".

- Bivši engleski reprezentativac Gary Lineker: "Bio je odličan igrač, globalna zvijezda, veliki ambasador nogometa i Engleske i uzor mladima".

- Britanski premijer David Cameron: "Beckham je bio odličan nogometaš tijekom cijele karijere i veliki ambasador svoje zemlje, sjetimo se samo što je sve učinio da bi London dobio domaćinstvo OI 2012. Čestitam mu na fantastičnoj karijeri".

Linker
22. rujan 2024 10:45