Srdjan Vrancic / CROPIX
IGRAČI ĆE PRVI DOZNATI

Fifa donijela odluku o kaznama za Mandžukića i Šimunića, ali nije ih objavila

U HNS-u se nadaju da će Mandžukić biti kažnjen samo s jednom utakmicom kazne
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. prosinac 2013. 16:21

Iako su postojale najave da ćemo danas konačno doznati rješenja slučajeva Josipa Šimunića i Marija Mandžukića, Fifa je poručila kako će odluke u javnost izaći tek za koji dan.

Disciplinska komisija sastala se u Zürichu, četvorica "sudaca" vijećali su o hrvatskim reprezentativcima, njihovim većim ili manjim prijestupima, međutim iza zatvorenih vrata. Fifa nije poznata po promptnim reakcijama prema javnosti, ona će prvo izvijestiti HNS i igrače, tek zatim će odluku podastrijeti medijima.

Stegovni odbor čini 20 članova, ali ne sastaju se svi odjednom, za svaku sjednicu odredi se tko će biti uključen. Riječ je o ljudima od predsjednika Švicarca Claudija Sulsera do predstavnika Kajmanskih otoka, Cookova otočja, Tonge, Nove Kaledonije, Hong Konga, Pakistana...

Osim Šimunića i Mandžukića kažnjen je gotovo sigurno i HNS, ali dakako, nastup Vatrenih na Svjetskom prvenstvu nije upitan. I dok napadač Bayerna jedino dvoji hoće li osim utakmice s Brazilom preskočiti još koji ogled na SP-u jer njegov je "grijeh" samo malo žešći start u igri, za Šimunića mnogi pišu da možda na Mundialu uopće neće imati pravo nastupa.

Na ruku mu ne ide što je Fifa pooštrila propise u borbi protiv rasizma, a interpretacije su takve da su mnogi njegovo skandiranje podveli pod taj nazivnik. No, špekulacija je bilo i previše, danas-sutra poznata će biti prvostupanjska odluka. Jasno, na nju postoji pravo žalbe, tek tada ćemo dobiti konačno rješenje.

Linker
21. rujan 2024 22:09