AFP
PREMIERSHIP

Favoriti gaze: Leteći start Cityja i Chelseaja u 2014., Arsenal se spasio u finišu

Na tribinama Emiratesa u društvu vlasnika Cardiffa Vincenta Tana bio legendarni norveški nogometaš Ole Gunnar Solskjaer koji će uskoro i postati trener velškog kluba
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. siječanj 2014. 17:25

Englezi su tradicionalno nogometom otvorili novu godinu, a 1. siječnja 2014. nije bio koban ni za jednu od vodećih momčadi. Očito je najluđa noć za favorite nije bila toliko burna. Arsenal 45, Manchester City 44, Chelsea 43, Liverpool 39... Tako će vrh ljestvice Premier lige izgledati do 11. siječnja, kada je na rasporedu 21. kolo.

Na stadionu Liberty u Walesu otvorena je premierligaška 2014. Wilfried Bony zabio je u obje sudačke nadoknade, prvi put iz zaleđa, ali Swanseaju to nije pomoglo, gosti iz Manchestera bili su puno bolji. Fernandinho, Yaya Toure i Kolarov postigli su lijepe pogotke za petu uzastopnu pobjedu, osmu u zadnjih devet dionica za City. Problem za njihovog menadžera Manuela Pellegrinija jedino je ozljeda zadnje lože Samira Nasrija. Velšani su u krizi, bilo je to sedmo uzastopno kolo u kojem nisu trijumfirali.

Arsenal je ubrzo vratio prvo mjesto, iako je imao dosta problema. Na Emirates je u društvu predsjednika kluba Vincenta Tana stigao novi menadžer Cardiffa Solskjaer i mogao je biti zadovoljan viđenim. Gosti iz Walesa dugo su držali nulu u sjevernom Londonu, a Topnicima, koji su nastupili osjetno oslabljeni (bez Özila, Girouda...) početkom drugog dijela kroz prste je progledao i sudac. Noone je centrirao, Monreal u kaznenom prostoru igrao rukom, ali sudac Moss nije se oglasio. Arsenal je stiskao i slomio otpor gostiju u 88. minuti. Bacary Sagna tukao je glavom, vratar David Marshall obranio, a odbijanac u mrežu pospremio Nicklas Bendtner. Potom je pobjedu zaključio Theo Walcott nakon asistencije Jacka Wilsherea.

Linker
21. rujan 2024 13:01