Marko Livaja, Mario Pašalić i Zlatko Dalić
 

 BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
ODGOVORIO NA VRUĆE PITANJE

Zlatko Dalić progovorio o Marku Livaji i otkrio hoće li ga vratiti u reprezentaciju u idućem okupljanju

‘Mi moramo još naći centarfora, napadača, imamo nekoliko mladih i mi ih želimo pogledati‘
Piše: SNObjavljeno: 12. rujan 2023. 21:39

Hrvatska je rujanski ciklus završila s dvije pobjede iz dvije utakmice. Vatreni su pobijedili Latviju u Rijeci, a onda slavili i na gostovanju u Armeniji. Izbornik Zlatko Dalić je za RTL Sport progovorio o aktualnostima, a odgovorio je i na pitanje o Marku Livaji.

- Šest bodova, nismo primili gol u tim utakmicama, protivnici lagani na papiru, ali uvijek su to teške utakmice. Bili smo pravi, bili smo dobri. Vrlo, vrlo ozbiljni i zaista nije bilo nijednog trenutka da nešto propustimo. Sretan sam zbog toga. Bili smo dobri, kvalitetni. Lijepe utakmice, šest bodova i došli smo tamo gdje nam je mjesto - na vrh.

Ozlijedili su se Kovačić i Majer, a konce je preuzeo Ivanušec. Formu je potvrdio i Petković. Je li to sad to?

- Pa nadam se da jeste. Imali smo Kovačića koji je bio ozlijeđen pa ga nismo htjeli forsirati, to nije ništa opasno, ali smo ga sačuvali. Isto tako i Majera. Luka je dobio svoju šansu i igrao je jako dobro. Bruno igra dobro u klubu i stalno se postavlja to pitanje, možda to previše komentiramo, ali on svojim radom, svojim odnosom, svojim utakmicama zaslužuje moju pažnju, zabija golove, asistira i jako je dobar. Ja sam s njim bio jako zadovoljan.

Matija Firgan je pozvan u reprezentaciju, no nije dobio priliku u rujnu. Hoće li se na idućem okupljanju vratiti Marko Livaja?

- Pa to smo htjeli, napraviti priču, dati šansu mladim napadačima, da ih vidimo uz nas tijekom sedam dana na treninzima i da oni onda imaju nešto svoje za pokazati. Mi moramo još naći centarfora, napadača, imamo nekoliko mladih i mi ih želimo pogledati, želimo ih vidjeti i to je naš cilj. A ovo dalje ćemo sve rješavati idućih dana - rekao je Dalić pa dodao:

- Ja ću svakako razgovarati s Markom oko te situacije i mi ćemo to sigurno riješiti. On nam treba kao napadač, on nam treba kao najbolji igrač Hrvatske nogometne lige i to nikad nije bilo upitno. Ja sam rekao da njemu vrata nisu zatvorena, on je tu, obavit ćemo razgovor i sve dogovoriti.

U listopadu nas čekaju susreti s Turskom i Walesom, a Hrvatska će s Turcima prvi put igrati na osječkoj Opus Areni. S dvije nove pobjede Hrvatska bi mogla osigurati put na Euro. Što je Dalić rekao o tim susretima i nastupu u Opus Areni pogledajte OVDJE.

Linker
06. listopad 2024 01:17