JANEK SKARZYNSKI Afp
ZA DLAKU

VIDEO: Prekršaj za zatvor koji je zgrozio Europu, Poljak je ovim potezom umalo unakazio igrača Premier lige

Prilikom udaranja lopte Bednarek je uspio zahvatiti i Součeka, točnije njegovu glavu
Piše: SNObjavljeno: 18. studeni 2023. 12:32

Neodlučeni 1:1 rezultat jučerašnjeg susreta kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj između Poljske i Češke nije donio odgovor na pitanje o plasmanu na nadolazeće Europsko prvenstvo, ali je susret pridobio veliku medijsku pozornost zbog incidenta koji se dogodio u 65. minuti utakmice.

Vodstvo na utakmici uzela je momčad Poljske u 38. minuti nakon pogotka Jakuba Piotrowskog, da bi rezultat u 49. minuti poravnao Tomáš Souček. Upravo je igrač West Hama bio taj koji je nespretno stradao 20-ak minuta kanije, kada je na njega vrlo neopreznim startom nasrnuo poljski branič Jan Bednarek.

Naime, nakon što je u jednom duelu Souček završio na travi, lopta se našla blizu glave igrača West Hama, te ju je tada branič poljske reprezentacije odlučio ispucati. Prilikom udaranja lopte Bednarek je uspio zahvatiti i Součeka, i time istovremeno dohvatiti i njegovu glavu zbog čega je češki reprezentativac ostao ležati na travi, a kasnije je dobio i povez oko glave kako bi mogao nastaviti utakmicu.

Video prekršaja možete pogledati OVDJE.

Glavni sudac utakmice propustio je kazniti ovu situaciju žutim, ili eventualnim crvenim kartonom, a osim toga propustio je i dodijeliti prekršaj na Součeku.

Ovim remijem Češkoj su ostala otvorena vrata prema plasmanu na Euro. U posljednjem kolu Češka dočekuje Moldaviju u utakmici u kojoj im je dovoljan bod, dok bi eventualan poraz značio prolaz Moldavije na prvenstvo.

Linker
26. travanj 2024 01:42