Aleksandar Pavlović i Leon Goretzka

 ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Action Press/shutterstock Editorial/profimedia
TUGA U SUSJEDSTVU

Veznjak odlukom razočarao Srbiju: ‘U grudima mi kucaju oba srca, plan mi je bio drugačiji‘

Kako je rasla Pavlovićeva forma, tako su se intenzivirale rasprave o njegovom izboru nacionalne vrste
Piše: Vito TomasObjavljeno: 15. ožujak 2024. 23:26

Veliko razočarenje doživio je Nogometni savez Srbije kada je objavljen popis Julian Nagelsmanna za nadolazeće utakmice njemačke reprezentacije. Izbornik Elfa na popis je uvrstio Aleksandra Pavlovića, mladog darovitog veznjaka u kojeg su iz Srbije polagali velike nade, ali koji je u konačnici izabrao predstavljati Njemačku.

19-godišnji Pavlović ove se sezone probio u prvu ekipu Bayerna i sjajnim igrama zaslužio zamjetnu minutažu. Kako je rasla njegova forma tako su se intenzivirale rasprave o tome koju će nacionalnu vrstu Pavlović predstavljati u svojoj seniorskoj karijeri. Proteklih nekoliko dana u njemačkim je medijima izašla informacija da je izbor pao na Njemačku, a Nagelsmannovim uvrštavanjem Pavlovića na popis to se i potvrdilo.

Pavlović je za BILD govorio o svom imenovanju u njemačku vrstu i konačnom izboru.

- Jako sam sretan što sam nominiran za njemačku seniorsku reprezentaciju. Plan mi je bio odlučiti između Njemačke i Srbije tek nakon Europskog prvenstva ove godine, no morao sam odmah donijeti ovu odluku.

Osvrnuo se nakon toga Pavlović i na svoju ‘drugu‘ domovinu, ističući da u odluci nema nikakve zle krvi:

- Izričito se zahvaljujem srpskom savezu koji je također uložio veliki trud oko mene. U mojim grudima kucaju oba srca, majka mi je Njemica, a otac Srbin. Dakle, moja odluka ne bi trebala biti donesena protiv Srbije, nego za Njemačku. Rođen sam i odrastao u Münchenu, cijelu svoju nogometnu karijeru proveo sam u FC Bayernu i veselim se nadolazećim međunarodnim utakmicama s Njemačkom – zaključio je Pavlović.

Njemački izbornik po ovom je pitanju bio vrlo kratak i jasan.

- Nisam morao uvjeravati Aleksa, to je bila njegova želja. Nominacija je došla kao rezultat načela zasluga, a ne kao rezultat političke odluke.

Zanimljivo da na popis Nagelsmann nije uvrstio Pavlovićevog deset godina starijeg partnera u veznom redu Bayerna, Leona Goretzku. Dvojba je bila upravo između ta dva igrača, a Nagelsmann je donio potencijalno vrlo dobar potez odabravši Pavlovića. Tko zna kako bi se budućnost odvila da je izbor pao na Goretzku i bili Pavlović s tim ishodom izabrao Orlove.

Linker
29. travanj 2024 00:45