Kerem Akturkoglu i Arda Guler

 INA FASSBENDER Afp
Harvey Norman Junak dana

Modrićev nasljednik se nije naigrao u Realu, a sad je golčinom skinuo Ronalda i podsjetio zašto je doveden

Posljednji puta na kontinentalnom natjecanju Turci su slavili još 2016. godine
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 18. lipanj 2024. 22:54

U Realu je - naravno izuzev kada nije bio ozlijeđen što je često bio slučaj - uglavnom grijao klupu, u trofejnu sezonu kraljevskog kluba ugradio je svega 447 minuta, ali zato je na Europskom prvenstvu zvijezda dana.

Spektakularan pogodak Arde Gülera još danima će se prepričavati, a utakmicu protiv Gruzije završio je s trofejom za najboljeg igrača utakmice. Mladi turski nogometaš istovremeno je tim pogotkom ispisao povijest Eura jer postao je, naime, najmlađi igrač koji je zabio u premijernom nastupu na Europskom prvenstvu.

Modrićev nasljednik u Realu kojeg je Florentino Perez na vrijeme uočio i za njega tek što je postao punoljetan isplatio 20 milijuna eura je sa 19 godina i 114 dana prepravio knjigu rekorda i nadmašio Cristiana Ronalda koji je 2004. bio strijelac protiv Grčke sa 19 godina i 128 dana. A i bez tog pogotka Güler je odigrao sjajnu utakmicu protiv Gruzije, od 41 dodavanja čak 38 bilo je točno, kreirao je jednu veliku priliku, imao četiri ključna dodavanja, osvojio četiri duela, oduzeo tri lopte... bio je prevaga u prvoj Turskoj pobjedi na Europskim prvenstvima nakon čak osam godina.

Posljednji puta na kontinentalnom natjecanju Turci su slavili još 2016. kada su u posljednjem kolu skupine D s 2:0 pobjedili Češku u utakmici koja nije imala nikakav rezultatski značaj. Prošlo Europsko prvenstvo zaključili su, pak, zakucani za dno skupine s tri poraza i tek jednim postignutim golom. Inače u ljepotici dosadašnjeg Eura Turci su zabili jednaki broj golova koliko su ih zabili na svoja posljednja dva nastupa na Europskim prvenstvima.

Linker
18. lipanj 2024 22:57