GABRIEL BOUYS Afp
PORTUGALCI U EUFORIJI

Jedan od junaka važne pobjede: ‘Moramo biti bolji, ali, do kraja smo vjerovali da možemo preokrenuti utakmicu‘

Portugal je bio puno bolji i zaslužio je pobjedu - priznao je Ivan Hašek, izbornik Češke
Piše: HinaObjavljeno: 18. lipanj 2024. 23:54

Do kraja smo vjerovali da možemo preokrenuti utakmicu, kazao je nakon pobjede Portugala nad Češkom na EURU portugalski veznjak i igrač utakmice Vitinha.

"Bili smo jako dobro organizirani i držali smo se plana igre. Srećom, izjednačili smo i do kraja smo vjerovali da možemo preokrenuti utakmicu. Moramo biti bolji, ali ovo je ipak bila prva utakmica. Svi su bili entuzijastični, a ponekad smo bili prebrzi i ishitreni", kazao je Vitinha.

"Portugal je bio puno bolji i zaslužio je pobjedu", priznao je Ivan Hašek, izbornik Češke. “Nedostajalo nam je napadačke snage, bilo je malo bolje u drugom poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno. Portugal je bio puno bolji i zaslužio je pobjedu. Nemam što zamjeriti svojim igračima, na neki način nismo bili sretni što nismo uzeli bod", dodao je.Za svog braniča Robina Hranča, strijelca autogola, Hašek je rekao da "nije imao sreće". "Ali teren je bio vrlo mokar, to se uvijek može dogoditi. Prava je šteta primiti gol u zadnjoj minuti. Vidjeli ste njihovu kvalitetu, ali mislim da smo ih omeli."

Na pitanje o Cristianu Ronaldu, Hašek je ocijenio da je portugalski napadač "pokazao svoju kvalitetu i sposobnost stvaranja šansi".

"Nevjerojatno je biti tako opasan u njegovim godinama. Kapa mu dolje, on je jedan od najboljih svih vremena", dodao je.

Linker
18. lipanj 2024 23:55