Istvan Kovacs

 GABRIEL BOUYS Afp
NIJE BAŠ UOBIČAJENO

Izbornik prozvao suca nakon ispadanja s Eura, spomenuo nestvarne scene iz hodnika: ‘Ovo još nisam vidio‘

‘Niti sam vidio Barakovo isključenje, niti ga želim pogledati‘, kaže Hašek
Piše: SNObjavljeno: 27. lipanj 2024. 11:57

Nogometna reprezentacija Češke oprostila se od njemačke smotre u posve "ludoj" utakmici s Turskom (1:2). Čak 16 žutih i dva crvena kartona podijelio je Istvan Kovacs!

Lošije su prošli upravo Česi, koji su već od 20. minute igrali s igračem manje nakon što je drugu opomenu zaradio Antonin Barak. Pola sata kasnije Hakan Calhanoglu zatrest će češku mrežu, Tomaš Souček zatim vratiti nadu u 66. a Cenk Tosun presuditi ogled u četvrtoj minuti nadoknade. Do kraja je isključenje zaradio Tomaš Chory, koji je potpuno izgubio živce pa krenuo u fizički obračun s protivnicima.

Dakle, ukupno 18 kartona (ili 19 ako Barakovo isključenje podijelimo na dva žuta) rekordni je broj opomena na jednoj utakmici Eura, a izbornik poražene momčadi Ivan Hašek smatra da ih je Rumunj olako pokazao.

image

Ivan Hašek

CHRISTOPHE SIMON Afp

- Barakovo isključenje? Niti sam ga vidio, niti ga želim pogledati. Iznenadila me takva odluka, ali ne želim tražiti alibi u suđenju - rekao je Hašek, pa otkrio da su ga začudile scene iz hodnika na putu do svlačionice, u kojima je glavni lik upravo Kovacs.

- Nikada na ovoj razini nisam vidio da sudac "daje pet" igračima na hodniku, kao što je to činio protivničkim igračima i članovima njihova Saveza - istaknuo je.

Očito Hašek između redaka želi poručiti da je sudac imao određenu privrženost prema Turcima, no bilo to točno ili ne, na kraju će priznati da je Češka sama kriva za eliminaciju iz grupe F, gdje su prolaz izborili još Portugalci i Gruzijci.

- Ključ je bio u drugoj utakmici, trebali smo pobijediti Gruziju. Naši navijači bili su fantastični i pobrinuli se za prekrasnu atmosferu, jako mi je žao zbog njih. Želim čestitati svojim igračima, istrošili su se do krajnjih granica. Naravno, ispadanje shvaćamo kao neuspjeh, ali osjećam da postoji snaga za budućnost. Mladi igrači jednostavno još uvijek nemaju dovoljno potrebne kvalitete. Da imaju, igrali bi za Real Madrid - završio je Hašek.

Linker
27. lipanj 2024 12:00