KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
OGROMAN BROJ PRILIKA

‘Kralj promašaja‘ još nije zabio, ali je oduševio šefa i svlačionicu: ‘Za mene on igra odličan turnir‘

‘Promašivali smo, bilo bi sjajno da smo ranije sve riješili. Mislim da smo mogli postići tri, četiri ili pet golova‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. lipanj 2024. 13:02

Belgija se vratila u život u skupini E pobjedom protiv Rumunjske (2:0) u prvom međusobnom ogledu ove dvije reprezentacije na velikim natjecanjima.

- Laknulo mi je što smo dobiti utakmicu, bilo je jako važno osvojiti ta tri boda. Naravno, promašili smo neke prilike, bilo bi sjajno da smo ranije riješili susret. Mislim da smo mogli postići tri, četiri ili pet golova. Sjajno je da smo stvarali takve prilike i moramo ostati strpljivi - kazao je Domenico Tedesco, belgijski izbornik.

Stvari su u skupini E vraćene na početak, Crveni vragovi opet su u igri za prolaz u osminu finala, a u posljednjem kolu igraju s Ukrajinom.

- Pritiskali smo visoko, pokušavali smo visoko osvojiti loptu. Rumunjska voli kontrolirati igru, nije bilo lako protiv njih, ali imali smo dobar mentalitet - dodao je talijanski stručnjak.

Belgijce je u vodstvo doveo Youri Tielemans već u 2. minuti, a sve nedoumice drugim pogotkom riješio je kapetan Kevin de Bruyne u završnoj fazi susreta u Kölnu.

image

Domenico Tedesco i Romelu Lukaku

JAVIER SORIANO Afp

- Kevin nam nije bio dostupan tijekom kvalifikacija. Možete osjetiti kako je pozitivan, važno je da i ostali budu u istom raspoloženju - naglasio je izbornik Belgije.

A De Bruyne je kazao kako nije bio zabrinut nakon poraza od Slovačke na otvaranju Eura.

- Ne mislim da smo tada loše odigrali. Očito smo napravili neke pogreške, ali smo kreirali prilike, čak i ako nismo zabijali golove. Protiv Rumunjske smo igrali dobro i mislim da smo zasluženo pobijedili, jako sam sretan zbog toga. Važno je da smo stvarali prilike i situacije - rekao je veznjak Manchester Cityja.

Napadaču Romeluu Lukakuu VAR je poništio već treći pogodak na ovom turniru, ovaj put zbog milimetarskog zaleđa. No, teško je i nabrojati koliko je Romelu u prve dvije utakmic epropustio dobrih prilika za postizanje gola...

- Romelu je odigrao sjajnu utakmicu. Veoma je nesebičan, vidjeli ste kako je namjestio prvi gol. Za mene on igra odličan turnir - smatra De Bruyne.

Boljem suparniku komplimentirao je rumunjski izbornik Edward Iordanescu.

- Belgija ima puno kvalitete, brzinu, eksplozivnost, snagu. Kompletna su momčad i kandidat za naslov - tvrdi Iordanescu. (gčm)

Linker
23. lipanj 2024 15:36