Andrij Lunin

 TOBIAS SCHWARZ Afp
KOBNO POPODNE

‘Horor, noćna mora‘: Katastrofalan dan Realove zvijezde na Euru, njegova gesta sve je rekla

Lunin je bio na klupi u finalu Lige prvaka, iako je branio u svim prethodnim utakmicama nokaut faze
Piše: SNObjavljeno: 17. lipanj 2024. 18:23

Dok su Rumunji s tri pogotka na savršeni način otvorili Europsko prvenstvo, Ukrajincima se dogodio scenarij iz noćne more. Težak potop u Münchenu gurnuo ih je u nezahvalnu situaciju, a velike "zasluge" za katastrofalan dan idu na dušu Andrija Lunina.

Vratar madridskog Reala, koji je za Kraljeve u ovoj sezoni upisao 31 nastup i 12 puta sačuvao čistu mrežu, uoči prvog pogotka poklonio je loptu rumunjskim igračima, dok je kod drugog gola slabašno reagirao na dalekometni udarac.

Lošom predstavom inspirirao je strane medije, koji su njegovu predstavu opisali kao "kobno popodne" (Marca), "horor šou" (Daily Mail), "noćna mora" (Goal.com), a sam Lunin se ispričao navijačima nakon utakmice zbog predstave koju će htjeti što prije zaboraviti.

Prije samo 16 dana, Lunin je bio na klupi u finalu Lige prvaka, iako je branio za Real u svim prethodnim utakmicama u nokaut fazi natjecanja, ali Carlo Ancelotti ipak je više vjerovao u Thibauta Courtoisa. Ukrajinci drugu utakmicu na Euru igraju u petak protiv Slovačke u 15 sati, a dvoboj će se igrati u Düsseldorfu.

Linker
30. kolovoz 2024 23:13