Kylian Mbappe

 MARKUS ULMER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
POVRATAK NA TRAVNJAK

Kylian Mbappe se ekspresno vratio, s maskom zabio čak dva gola i dvaput asistirao

Riječ je o trening-utakmici koja se igrala po sistemu dva puta po 30 minuta
Piše: SNObjavljeno: 22. lipanj 2024. 23:16

Nakon što je u susretu prvog kola protiv Austrije slomio nos, zbog čega je remi s Nizozemskom odgledao s klupe, Kylian Mbappé napokon se vratio na nogometne travnjake.

Ne, doduše, na jedan od deset stadiona na kojima se trenutno održava Europsko prvenstvo, već na prijateljskom susretu protiv U21 momčadi Paderborna. Francuska je s mladom momčadi njemačkog drugoligaša već odigrala jednu prijateljsku utakmicu, tada je završilo 7:0, a sada je izbornik Didier Deschamps organizirao još jedan susret da bi dao priliku igračima koji na Euru do sada još nisu upisali minute.

Riječ je, jasno, o trening-utakmici koja se igrala po sistemu dva puta po 30 minuta, a u kojoj su igrači Paderborna dobili naputke da ne budu previše agresivni u duelima, da ne bi došlo do nepotrebnih ozljeda.

Način je to na koji Deschamps svoje igrače želi zadržati u optimalnoj formi, a kao priliku za adaptaciju na svoje novo izdanje, odnosno zaštitnu masku na licu, savršeno je iskoristio Mbappé. Novi napadač Real Madrida zabilježio je dva pogotka i dvije asistencije i pokazao da je nesumnjivo spreman za utakmicu trećeg kola protiv Poljske u kojoj će Tricolori pobjedom tražiti prvo mjesto na tablici.

Linker
22. lipanj 2024 23:17