RONNY HARTMANN Afp
HARVEY NORMAN JUNAK DANA

Briljirao je u ulozi povučenog napadača i svojim pogotkom stavio ‘točku na i‘: ‘Ne može bolje od toga‘

‘Sada se moramo smiriti, razbistriti glave i onda nastavi napadati‘, rekao je Sabitzer nakon utakmice
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 26. lipanj 2024. 00:16

U utorak su na Europskom prvenstvu odigrane četiri utakmice u 3. kolu po skupinama C i D, a samo u susretu Nizozemske i Austrije "puni plijen" otišao je na stranu momčadi Ralfa Ragnicka. Tako nije bilo teško odabrati "junaka dana", a u atraktivnoj utakmici s pet različitih strijelaca, najviše je titulu zaslužio Marcel Sabitzer. Devetka Austrije pogotkom za konačnih 3:2 u posljednjem kolu grupne faze protiv Nizozemske, donio je svojoj momčadi uzbudljivu pobjedu i poslao je na vrh Euro 2024. skupine D, ispred favorita turnira Francuske i trećeplasiranih Nizozemaca. Sabitzer je pogodio jakim udarcem lijevom nogom s desetak metara pod gredu, neobranjivo za vratara.

- Kad tako pobijediš, osvojiš skupinu, postigneš pobjednički gol, ne može biti bolje od toga - rekao je igrač utakmice Austrije Marcel Sabitzer.

- Sada se moramo smiriti, razbistriti glave i onda nastavi napadati.

>>>GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE<<<

Svoj pogotkom ofenzivni veznjak "stavio je točnu na i" trileru s pet golova i dva povratka u utakmicu Nizozemaca. Odlično je radio kao povučeni napadač, ali s odgovornosti prema natrag i povezivanja između svojih suigrača. Osim toga, sjajno je kapetanski predvodio svoju momčad.

Dolaskom u Njemačku, teško je bilo vjerovati da će Austrija napredovati iz skupine koja je sadržavala Francusku i Nizozemsku, naročito na vrhu. Impresivan dosadašnji turnir najviše imaju upravo radi Sabitzera. Na susretu protiv Poljske, odnosno pobjedi 3:1, također je bio najbolje ocijenjen igrač Austrije, dok je i u porazu od Francuske 0:1 također bio među najboljim pojedincima.

Linker
26. lipanj 2024 00:19