PAUL ELLIS Afp
NEOČEKIVANI POTEZ IZBORNIKA

Zvijezda Engleske se prvi puta oglasila nakon izostanka s popisa za EURO: ‘Malo je reći da sam razočaran‘

Konačni sastav Engleske za turnir bit će objavljen u subotu, nakon njihove utakmice protiv Islanda
Piše: SNObjavljeno: 06. lipanj 2024. 20:41

Engleski izbornik Gareth Southgate danas je pomalo iznenađujuće otpisao 27-godišnjeg veznjaka Tottenhama Jamesa Maddisona s popisa za Europsko prvenstvo. Osim veznjaka Tottenhama, otpao je i Curtis Jones koji igra za Liverpool.

Maddison je zaigrao u prijateljskoj utakmici Engleske protiv Bosne i Hercegovine u ponedjeljak, ušavši s klupe u 3:0 pobjedi na St James’ Parku. No, on i Jones su prvi koji su saznali da neće s reprezentacijom putovati u Njemačku.

Sada se zvijezda Tottenhama prvi put oglasila nakon odluke izbornika. U objavi na društvenim mrežama, Maddison se osvrnuo na izostavljanje s konačnog popisa i kao razlog naveo svoju lošiju formu, ali i kako i dalje misli da zaslužuje biti dio ekipe.

"Reći da sam razočaran bi bilo umanjivanje. Dobro sam trenirao cijeli tjedan, ali ako ćemo biti iskreni, moja forma pred kraj sezone nije bila dovoljno dobra da u konačnici budem izabran. Unatoč tomu mislim da sam zaslužio biti među 26 putnika jer donosim specifične kvalitete i bio sam važan u kvalifikacijskom procesu, no izbornik je donio odluku i moram ju poštovati. Bit ću nazad u reprezentaciji ne sumnjam. Želim svojim suigračima svu sreću na prvenstvu," napisao je Maddison.

Maddison je do sada odigrao sedam seniorskih utakmica za Englesku i bio je dio Southgateove postave za Svjetsko prvenstvo 2022., iako se nije pojavio u Kataru. U Tottenham je došao iz Leicestera za 40 milijuna funti prošlog ljeta, ali mu je početak sezone obilježila ozljeda.

Konačni sastav Engleske za turnir bit će objavljen u subotu, nakon njihove posljednje pripremne prijateljske utakmice protiv Islanda na Wembleyju noć prije.

Linker
06. listopad 2024 06:30