ADRIAN DENNIS Afp
ENGLEZ NEODLUČAN

VIDEO Bellinghamu Modrić ispred Zidanea, a onda je stigao težak izbor: ‘Kao da biraš između mame i tate‘

Bellingham je uoči prvog nastupa Engleske mora izabrati najboljeg među legendarnim veznim igračima
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. lipanj 2024. 19:17

Jude Bellingham odigrao je sjajnu sezonu u Real Madridu s kojim je osvojio španjolsko prvenstvo u Ligu prvaka. Stigao je prošlog ljeta iz Borussije Dortmund za 103 milijuna eura te je ostvario učinak od 23 pogotka i 13 asistencija u 42 nastupa u svim natjecanjima.

Mladi Englez tako je postao jedan od najboljih veznih igrača u nogometnom svijetu, a po dolasku u Madrid nije krio svoju očaranost starijim klupskim kolegama Lukom Modrićem i Tonijem Kroosom.

- Tehnički gledano, oni ne griješe i nevjerojatno dobro rade osnovne stvari. Najbolji dio igranja s njima je što su uvijek otvoreni da vas nečemu nauče. A i ja sam uvijek spreman učiti. Često razgovaram s njima i imamo dobar odnos. Modrić i Kroos igraju neku potpuno drugu igru. Na terenu vide stvari prije nego što se dogode i uvijek su tako smireni – govorio je Bellingham tijekom sezone.

Sva trojica nastupaju i na Europskom prvenstvu, a Bellingham je uoči prvog nastupa Engleske mora izabrati najboljeg među legendarnim veznim igračima.

Tako je odabrao Zinedinea Zidanea ispred Andree Pirla, Xavija Hernandeza i Andresa Inieste.

Kad je morao birati između Zidanea i Modrića, izabrao je kapetana Vatrenih.

Potom mu je ponuđeno da bira između Modrića i Kroosa, ali preciznog odgovora nije bilo.

- To je kao da biraš između mame i tate – rekao je Jude Bellingham kroz smijeh, uz dodatak da je nemoguće izabrati jednog od njih dvojice.

Inače, Kroos nakon Eura završava igračku karijeru, dok bi Modrić trebao ostati još godinu dana u Real Madridu.

Linker
16. lipanj 2024 19:20