Aleksandar Mitrović

 FABRICE COFFRINI Afp
REAKCIJE NAKON ELIMINACIJE

Srpska zvijezda u šoku zbog sporne situacije, Piksi ponosan: ‘Nismo se osramotili, nitko nas ne može vrijeđati‘

‘Ponosan sam na ovu momčad. Poslije napornih sezona nitko nije htio odmarati‘, rekao je Dušan Tadić
Piše: SNObjavljeno: 25. lipanj 2024. 23:41

S jednim postignutim pogotkom, dva remija i porazom, srpska nogometna reprezentacija završila je svoj put na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Izabranici Dragana Stojkovića utakmicom protiv Danaca oprostili su se od natjecanja, a prvi je dojmove iznio Dušan Tadić, kapetan momčadi.

- Sigurno da smo razočarani jer nismo prošli dalje. Htjeli smo poslije Dohe napraviti korak više. Razočarani smo, ali sam ponosan na ovu grupu. Poslije napornih sezona nitko nije htio odmarati. Dali smo sve od sebe da ostvarimo uspjeh za našu zemlju, ali nismo uspjeli u tome. Ovu utakmicu smo isto imali dosta šansi. Šut Sergeja, zaleđe, Mitar glavom... Nismo uspjeli postići pogodak, isto kao protiv Slovenije - rekao je Tadić.

Razočaran je bio i Nikola Milenković, stoper srpske reprezentacije.

- Bila je tvrda utakmica, zatvorena, a grupa je bila izjednačena. Pokazali smo na terenu da možemo pobijediti, ali nismo uspjeli. Razočarenje, trebamo se ispričati naciji, imali smo nevjerojatnu podršku, Na greškama se uči, idemo dalje. Što bi bilo da bi bilo, da smo postigli gol protiv Engleske u drugom poluvremenu, svi bismo imali po tri boda. To pokazuje koliko je bila izjednačena grupa - komentirao je Milenković.

Aleksandar Mitrović, pak, osvrnuo se i na suđenje, odnosno situaciju u kojoj su Srbi tražili kazneni udarac.

- Ne znam što bih rekao. Odigrali smo dva različita poluvremena, ali nedostajao je taj gol. Nismo imali te lucidnosti i mirnoće u završnici da kreiramo nešto i zabijemo gol. Dali smo sve od sebe, borili smo se maksimalno. Nažalost, to nije bilo dovoljno. Ja sam osjetio da mi je povukao dres, ne znam zašto nije bilo signala da se gleda. Mi smo imali sastanak sa sucima prije Eura, gdje je označeno da će svako povlačenje za dres biti sankcionirano penalom. Ja sam osjetio da me je povukao, slična je situacija kao što smo imali u Rusiji. Ne znam što bih komentirao - zaključio je Mitrović.

Piksi, izbornik reprezentacije, čestitao je svojoj momčadi na velikoj želji.

- Ponosan sam na dečke, borili su se, dali sve od sebe, puno pretrčanih kilometara. Ako uđemo u dublju analizu, poraz protiv Engleza i izgubljeni bod nas je doveo u ovu situaciju. Mislim da smo ostavili dobar dojam, igrači zaslužuju sve čestitke za borbenost. Predstavili su Srbiju na najbolji način. Bila je tvrda utakmica, na taktičkom planu identična utakmica s obje strane. Znali smo da moramo da postignemo gol iz neke prilike. Bili su u boljoj poziciji jer im je bod odgovarao. Slovenija i Danska nisu pobijedili nikog, s neriješenim idu dalje. Nevjerojatno, ali istinito - rekao je Stojković.

Unatoč ispadanju, smatra da su se njegovi igrači časno oprostili od Eura.

- Danci su bili u prednosti jer su znali da ih neriješeno vodi dalje. Napravili smo sve da ostavimo dobar dojam. Nismo se osramotili, nitko nas ne može vrijeđati i smijati nam se.

Dobar dio navijača ispratio je srpske igrače sa zvižducima, na što se osvrnuo i izbornik.

- Pa i ja sam nezadovoljan isto. Ne očekujete da nas dižu u nebo i da nas grle i ljube. Naravno da smo razočarani, ali Srbija je poslije 24 godine na Euru, to što netko misli da ćemo svakoga pobijediti, to su navijačke strasti. Jesu li se igrači? Mislim da jesu. Jesu li dali sve od sebe? Mislim da jesu. Jesam li ja dao sve da taj tim izgleda dobro? I to je tako - zaključio je Piksi.

Linker
26. lipanj 2024 00:12