KENZO TRIBOUILLARD Afp
NE MOGU PREŽALITI

Srbi utučeni, zvijezda razočarana potezom izbornika: ‘Smatram da sam vođa i najbolji igrač ove momčadi‘

Englezi su se u prvom poluvremenu nametnuli kao dominantna snaga, ali su energetski pali
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 16. lipanj 2024. 23:52

U dvoboju 1. kola skupine C EURA u Gelsenkirchenu nogometaši Engleske svladali su Srbiju rezultatom 1:0, a pobjednički pogodak zabio je Jude Bellingham u 13. minuti.

Englezi su se u prvom poluvremenu nametnuli kao dominantna snaga i jedan od favorita za naslov, dok su se Orlovi ponajviše branili i izgledali defenzivno. No, u drugom dijelu Englezi su energetski pali i postavili dosta upitnika oko nastavka EURA, a Srbi su hrabrijom igrom izgledali kao bolji suparnik u drugom poluvremenu. Ipak, nisu uspjeli zabiti i uzeti vrijedan bod.

Nakon utakmice javnosti se na RTS-u obratio izbornik Srbije, Dragan Stojković Piksi:

- Isfrustriranost postoji kada izgubite. To nije bio plan, plan je bio pobijediti večeras. Odigrali smo hrabro, djelovali smo moćno na terenu. Nismo se uplašili od Engleza, osim tih početnih 15 minuta, ali svjesno smo im dali loptu. Mislim da su promjene u drugom poluvremenu doprinijele da dobijemo mirnoću, staloženost... Trebamo biti ponosni na ono što smo prikazali, osim rezultata, koji je negativan. Nemamo se čega sramiti, ova ekipa može mnogo toga i to ćemo pokazati u idućoj utakmici - kazao je, a onda otkrio zašto u prvih 11 nije bilo Dušana Tadića, koji je naknadno ušao s klupe:

- Želio sam ga poštedjeti. Htio sam ga svježeg u drugom poluvremenu, to je bio dio plana.

Utučen je bio napadač i kapetan Srbije, Aleksandar Mitrović:

- Pokazali smo zube. Izgubili smo u prvih 20 minuta gdje smo se povukli. Čekali smo primiti gol, a onda smo živnuli. U drugom poluvremenu izašli smo bolji i hrabriji, odigrali smo dobru utakmicu. Mislim da smo zaslužili bar nešto, ali to je nogomet. Imamo još dvije bitne utakmice, moramo se oporaviti i pripremiti za to.

Tadić smatra da je jako malo nedostajalo da Srbija šokira Gordi Albion, ali i "bocnuo" je izbornika Piksija:

- Teško sam podnio odluku da ne igram od početka, smatram da sam najbolji igrač ovog tima, vođa, bez lažne skromnosti. Ipak, ako je izbornik odlučio da igram pola sata, poštujem to. Mislim da su nam se nudili od početka do kraja i da smo ih imali, malo nam je nedostajalo. Ostaje žal, ali trebamo ići dalje. Učinit ćemo sve što možemo da dobijemo Sloveniju - kazao je za RTS.

Kane: Važna je samo pobjeda

Mučili smo se, ali važna je samo pobjeda, kazao je kapetan engleske reprezentacije Harry Kane nakon pobjede nad Srbijom (1-0) u nedjelju na EURU.

U dvoboju 1. kola skupine C EURA u Gelsenkirchenu su nogometaši Engleske svladali Srbiju s 1-0 (1-0). Pobjednički pogodak za Engleze dao je Jude Bellingham (13).

- Sveukupno je to zaslužena pobjeda. Radi se ipak samo o prolasku skupine", rekao je Kane, pa nastavio:

- Bilo je dosta mučenja u drugom poluvremenu kada smo se ulogorili na našoj polovici i bilo nam je teško izaći, ali bila je to vrlo važna pobjeda večeras. Nevjerojatni Jude Bellingham nas je spasio upadanja u veće probleme.

Linker
06. rujan 2024 12:49