Gareth Southgate

 NAKE BATEV Anadolu Via Afp
FINALNI ROSTER

Šok u Engleskoj: Southgate prelomio i s popisa izbacio najskuplje pojačanje u povijesti Cityja!

Konačan popis za Euro izbornici su dužni predati do sutra, subote 6. lipnja
Piše: SNObjavljeno: 06. lipanj 2024. 17:30

Nakon što je jutros obznanjeno da 27-godišnjji veznjak Tottenhama James Maddison neće ići na Euro, sada je poznato koje još zvijezde engleskog nogometa očekuje uranjeni godišnji odmor, ali i izabranici koji su osigurali svoju vizu za Njemačku.

Prvi na listi kojemu bi izbornik Gareth Southgate odlučio uručiti otpisnicu jest Jack Grealish. Najskuplje pojačanje u povijesti Manchester Cityja, za kojeg su Građani svojevremeno Aston Villi iskeširali 117.5 milijuna eura, a koji danas vrijedi tek 60 milijuna po Transfermarktu, nije imao sezonu iz snova, za klub je odigrao 36 utakmica i pritom ostvario učinak od tek tri gola i asistencije, a da se nije uspio nametnuti u neizostavnog člana stroja Pepa Guardiole sugerira i činjenica da katalonski stručnjak Grealishu nije dao ni minute u posljednje tri, ključne utakmice u završnici prvenstva. Iako je za svoju predstavu u posljednjih pola sata prijateljskog susreta s BiH zaradio pohvale, to se nije pokazalo kao dovoljno za odlazak u Njemačku.

image
PAUL ELLIS Afp

Igrač koji je s popisa trebao otpasti zbog svoje fizičke nespremnosti, a ne loših igara je Harry Maguire. Nije tajna da je stoper Manchester Uniteda jedan od Southgateovih ‘ljubimaca‘, izbornik Gordog Albiona Maguireu je pružao priliku i u najtežim trenutcima njegove karijere, kada se nalazio na vjetrometini kritičara, međutim 31-godišnjak se još nije oporavio od ozljede potkoljenice koju je zadobio krajem travnja te će zbog toga propustiti prvenstvo.

Konačan popis za Euro izbornici su dužni predati do sutra, subote 6. lipnja. Southgate je svoju izborničku odgovornost već obavio, a osim gore spomenutih s popisa za Euro otpali su još Jarell Quansah, James Trafford i Jarrad Branthwaite.

Linker
01. listopad 2024 01:07